Suomen hiihtolupaus taistelee uransa parhaasta sijoituksesta maailmancup-avauksessa

Nella Korpio raivasi ainoana suomalaisena tiensä toiselle kierrokselle eli 30 parhaan joukkoon, kun pujottelun maailmancupin Levillä avaavasta kisasta on takana 1. kierros.

Korpio oli 26:s ja jäi Levin rinteellä kärjestä 3,17 sekuntia. Hänellä on eroa uransa kovimpaan sijoitukseen vain 0,3 sekuntia.

20-vuotias Korpio laski viime kaudella kolmesti maailmancupin pisteille parhaimpana sijoituksenaan Zagrebin 20. tila tammikuussa.

Kärjessä on odotettu kaksikko, mutta hieman yllättävässä järjestyksessä. Viime kaudella kahdeksan yhdeksästä cup-pujottelusta voittanut Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin sai avauslaskussa tunnustaa Slovakian Petra Vlhovan paremmakseen 0,13 sekunnilla. Vlhova voitti viime kaudella tuon yhden pujottelukisan, jota Shiffrin ei vienyt.

Kolmantena oleva Itävallan Katharina Truppe on kärjestä jo 0,99 sekunnin päässä.

Muista suomalaisista Riikka Honkanen oli 40:s ja Jenny Vuori 57:s. Rosa Pohjolainen, Julia Toiviainen ja Kia-Emilia Hakala keskeyttivät.