Suomen hiihtolupaus oli tyytyväinen 30 kilometrin kilpailuunsa ja MM-kisadebyyttiinsä: "En lähde täältä löysänä kanansuikaleena"

Piippo: Inhottavankin tuore olo 2:05
Eveliina Piippo kertoi tunnelmiaan 30 kilometrin kilpailun jälkeen MTV Urheilulle.

Suomen hiihdon MM-kisojen ensikertalainen Eveliina Piippo saapui 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun jälkeen maaliin mielestään jopa turhan hyvävointisena. Hänen mukaansa kisoista jäi hyvä maku.

Piippo luonnehti aikaisemmin naisten 30 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun taktiikkaansa sanoin "sen ensimmäisen tunnin ruoskii vaan niin perkeleesti itseään". 20-vuotias debytantti oli lopulta 19:s.

Hänen mukaansa 30 kilometrin kilpailu oli odotettua helpompi. Maalissa voimia oli jäljellä jopa liikaa.

– Minulla on ollut 30 kilometrin kisoista sellaisia muistoja, että jokaisessa kolmenkympin kisassa on tullut hetki, kun on vähän pyörryttänyt ja ollut pihalla. Tänään tuli vain yksi, se kesti pari minuuttia, Piippo analysoi MTV Urheilulle.

– Olisi ehkä pitänyt lähteä lyömään aikaisemmin. Inhottavankin tuore olo.

Sukset aiheuttivat kuitenkin harmaita hiuksia.

– Jälkimmäinen pari oli ihan hyvä, mutta en lähtisi hirveästi kehumaan ensimmäistä. Joka laskuun olisi pitänyt pukata enemmän vauhtia, että olisi pysynyt letkan perässä. Meinasin aina tipahtaa siitä.

Nuori hiihtäjä kritisoi aikaisemmin ankkurointiosuuttaan naisten viestissä, sillä hän jäi kärjestä kaksi minuuttia. Hän kuvaili itseään löysäksi kanansuikaleeksi.

MM-kisat olivat kuitenkin kokonaisuudessaan positiivinen kokemus.

– En lähde täältä löysänä kanansuikaleena. Hyvä maku jäi, olen todella motivoitunut tekemään lisää hommia. Pitää jututtaa norjalaisia ja ruotsalaisia kilpasiskoja, etenkin nuorempia, että mitä reseptejä he voisivat minulle antaa.

Krista Pärmäkoski tuli maaliin 11:ntenä, 2.59,4 minuuttia Therese Johaugin perässä.

Laura Mononen hiihti 18:nneksi, ja arvokisauransa päättänyt Riitta-Liisa Roponen 22:nneksi. Muut heistä jäivät kärjestä yli viisi minuuttia, Roponen 6.18,7 minuuttia.

Pärmäkoski: Kaikki meni hyvin suksenvaihtoon saakka 2:18
Krista Pärmäkoski oli pettynyt suksenvaihtoonsa.

Riitta-Lisa Roponen hiihti viiimeisen arvokisahiihtonsa –"Nyt on huojentunut olo" 3:44
Riitta-Liisa Roponen oli hieman haikealla tuulella viimeisen arvokisastarttinsa jälkeen.

Laura Mononen oli tyytyväinen hiihtoonsa – sukset saivat moitteita 2:26
Laura Monosen kommentit kisojen päätöshiihdosta.

Lue myös:

    Uusimmat