Suomen Gumball-tiimin taksi jäi Eurooppaan – matka jatkuu näin huikealla autolla

Suomen Gumball-tiimi joutui vaihtamaan menopeliä Euroopan-osuuden jälkeen, mutta maaliin on tarkoitus päästä.

Vuosittain ajettavassa Gumball 3000 -rallissa toisistaan mittaa ottavat kansaiväliset tähdet ja toinen toistaan näyttävämmät urheiluautot. Suomen tiimi päätti kuitenkin tänä vuonna lähteä kilpailuun taksilla.

Volvo S80 -taksi starttasi kuljettajansa kanssa sunnuntaina Tukholmasta. Samalla myös auton taksamittari laitettiin päälle. Autolla oli määrä matkata aina Las Vegasiin saakka, mutta matka tyssäsi lopulta Amsterdamiin.

– Olisi voinut tulla isoja ongelmia Yhdysvaltojen päässä, matka olisi voinut tyssätä tullimuodollisuuksien takia siellä, tiimin järjestelyjä hoitava Juha Kvist Betsafelta kertoo MTV.fille San Franciscosta käsin.

– Muutamia autoja jäi Amsterdamin lentokentälle. Järjestävä taho olisi halunnut saada taksin mukaan, mutta lopulta joutui suosittelemaan, että älkää ottako ammattiliikenteessä olevaa autoa mukaan. 

Taksi päätettiin jättää Amsterdamiin, ja sieltä se siirrettiin lautalla Suomeen. Myös taksinkuljettajan Gumball-kisa päättyi tähän. Taksin mittarin lukemaksi jäi lopulta 6818 euroa.

Myös tiimin jäsen Mikael Gabriel jäi lopulta rannalle Yhdysvaltojen-lennolta. Lue räppärin kommelluksesta täältä.

Hullu lento Jenkkeihin

Suomen tiimissä ovat siis jäljellä Esko SeppänenLeftFoot ja Musta Barbaari. Team Finland tukijoukkoineen saapui Yhdysvaltoihin Renon yksityiselle lentokentälle erityisellä Air Gumball -lennolla. Tiimien autot puolestaan lennätettiin Jenkkeihin erillisellä rahtikoneella.

– Lennolla oli räppäreitä vetämässä keikkaa, tyttöjä leikkimässä tyynysotaa, ja toimintaa muutenkin koko ajan. Oli kuin olisi koneellinen lapsia, joilla on paksut lompakot, Juha Kvist nauraa.

Renosta tiimit kuljetettiin neljän tunnin matkan päässä sijaitsevaan San Fransiscoon, mistä yöunien jälkeen starttaa Gumballin Yhdysvaltojen-etappi Suomen-aikaa ennen iltakahdeksaa torstaina.

– Täällä ollaan ajettu poliisisaattuessa, kaupungin johto on pitänyt puheita, on ollut torvisoittokuntia ja tavattiin myös jo ralliin osallistuvat Tommy Lee ja deadmau5, Kvist luettelee.

Taksi vaihtui Mustangiin

Suomen tiimi onnistui järjestämään itselleen uuden kisa-auton eilen. 

– Se on uusi Mustang GT, jossa on muistaakseni 500 hevosvoimaa, Kvist intoilee.

Nyt kun taksikuski jäi Eurooppaan, joutuu osa tiimistä myös itse ratin taakse.

– Ei ole aiemmin tarvinnut illalla miettiä seuraavan aamun ajamista, mutta nyt Musta Barbaari ja Esko Seppänen joutuvat ajamaan itse, vuorotellen. 

Tiimin kolmas jäljellä oleva jäsen LeftFoot ei voi ajaa autoa, sillä hän sai viimesyksyisen epilepsiakohtauksen jälkeen lääkäriltään suosituksen olla ajamatta , ainakaan pidempiä matkoja.

Gumballin viimeiset etapit ovat Los Angeles ja Las Vegas, minne kilpailu huipentuu. San Fransiscosta Los Angelesiin tiimeillä on ajettavanaan noin 650 kilometriä. 

Tiimien on tarkoitus saavuttaa maaliviiva lauantaina 30. toukokuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat