Suomen ampumahiihtomaajoukkueen Erika Jängällä koronatartunta – valittiin mukaan olympialaisiin

Suomen ampumahiihtoliitto tiedotti maanantaina, että koronatartunnan saanut maajoukkueurheilija on Erika Jänkä.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU kertoi sunnuntaina, että 290:sta Anterselvassa annetusta koronanäytteestä kaksi oli positiivisia. Toinen näistä oli suomalaisurheilijalla. Maanantaina selvisi, että tartunnan saanut urheilija on olympiajoukkueeseen valittu Erika Jänkä.

Jänkä on Suomen liiton mukaan oireeton ja on kilpaillut sekä harjoitellut normaalisti ennen positiivista testitulosta. Hän on nyt eristäytyneenä IBU:n ja Italian viranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Tarkemmat tiedot jatkotoimenpiteistä tulevat viranomaisilta. Jänkä odottaa tietoja eristyksissä hotellissa.

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtajan Tapio Pukin mukaan tietoa Jängän eristyksen pituudesta odoteltiin jo tänään maanantaina.

– Ei ole vielä viimeistä vahvistusta tullut. Viranomaispäätös tulee. Ei sen pitäisi hirveän pitkä olla.

Jänkä on valittu Suomen Pekingiin matkaavaan olympiajoukkueeseen. Koronavirustartunta vaikeuttaa ampumahiihtäjän valmistautumista olympialaisiin. Osallistuminen kisoihin on vielä mahdollista.

– Tällä hetkellä tilanne on tietysti haastava, mutta ei mitenkään mahdoton. Sen suhteen tehdään töitä. Katsotaan, miten tilanne etenee. Sitten ollaan viisaampia, Pukki sanoo.

Suomen joukkueen lääkäri Katja Mjösund kertoi, että paluuta harjoitteluun ja kilpailemiseen harkitaan yksilöllisesti.

Jängän tulee myös antaa neljä negatiivista PCR-testiä ennen kuin hän voi matkata Pekingiin. Muiden joukkueen jäsenien osalta tilannetta tarkkaillaan erityisen huolellisesti.

– Erityistä huolellisuutta vaaditaan koko ajan. Sen mukaan mennään, mitä lääkärit ohjeistavat, Pukki sanoo.

– Meillä on koko ajan ollut oman protokollan mukaan enemmän testejä (kuin vaaditaan), että kupla pysyy tiiviinä.

Pekingin talviolympialaiset käydään 4. - 20. helmikuuta.

Juttua muokattu 24.1. kello 17.52. Lisätty Pukin kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat