Marko Anttilan kohdalla heräsi jo toivo, mutta koronakurimus jatkuu – "Ei minkäänlaisia perusteita"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen Leijonien hyökkääjän Marko Anttilan koronakaranteeni pitkittyy Pekingin olympialaisissa. Asiasta kerrottiin Suomen olympiajoukkueen tiedotustilaisuudessa hetki sitten. 

Oireettoman Anttilan toissa päivänä tekemä koronatesti antoi jo toiveita karanteenin päättymisestä, sillä CT-arvo oli yli vaadittavan 35. 

– Eilen palasimme takaisin nollapisteeseen, kun saimme alle 35:n CT-arvon, Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen selvensi. 

Onko Anttilan karanteenille enää lääketieteellisiä perusteita?

– Ei minkäänlaisia perusteita, Valtonen linjasi ja puhui terveestä, mutta eristyksissä olevasta pelaajasta. 

Valtosen mukaan Anttila tarvitsee nyt kaksi peräkkäistä 24 tunnin välein annettua negativiista testiä, joissa CT-arvo on yli 40 tai kolme peräkkäistä negatiivista testiä, joissa CT-arvo on 35-40. Jos näiden aikahaarukoiden sisällä tulee yksikin testi, joka ei täytä näytä kriteereitä, ruljanssi alkaa alusta.  

Perjantaina Suomen olympiajoukkue ilmoitti, että Anttilaoli antanut positiivisen koronanäytteen seulontatestissä 19. tammikuuta, ja hänet on asetettu eristyshotelliin Pekingissä.

– Anttilalla ei ollut koronatautiin viittaavia oireita, eikä niitä seurannan aikana ole kehittynyt. PCR-testejä on seurattu lähes päivittäin ennen olympiamatkalle lähtöä. Yli kahden viikon jälkeen Anttilan PCR-testi on ollut ajoittain positiivinen, mikä on tyypillinen tilanne koronatartunnan jälkeen, Suomen olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen avasi Anttilan tilannetta perjantaina.

Anttilan näyte oli ollut kisoihin lähdettäessä negatiivinen, mutta Kiinan päässä taas positiivinen.

"Ongelmat liittyvät sairastettuun koronaan"

Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki totesi sunnuntaina, että koronasäädökset aiheuttavat epävarmuutta ja pulinaa kisakylässä, mutta korosti sitä, että Suomen joukkue suhtautuu Kiinan ja kisojen koronarajoituksiin erittäin vakavasti. 

– Kaikki ongelmamme ovat liittyneet jo sairastettuun koronaan ja CT-arvoihin, Lehtimäki sanoi. 

– Kokonaisuutena Suomen joukkueen tilanne on erittäin hyvä.

Leijonat pelaa ensimmäisen ottelunsa torstaina 10. helmikuuta Slovakiaa vastaan. Koko kisojen ohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.  

Lue myös:

    Uusimmat