Suomi hävisi karmealla tavalla Valko-Venäjälle – sai pelissä peräti viisi ottelupalloa

Suomi on hävinnyt Valko-Venäjälle erin 2–3 lentopallon miesten EM-kisoissa Ljubljanassa. Suomi voitti kaksi ensimmäistä erää näytöstyyliin 25–13 ja 25–17, mutta Valko-Venäjä vei seuraavat erät 30–28, 25–22 ja 15–13.

Tappio kaksi ensimmäistä peliään hävinneelle Valko-Venäjälle oli kolhu Suomen toiveille päästä jatkoon alkulohkosta. Vielä katkerammaksi tappion teki se, että Suomi hallitsi ottelua kaksi ja puoli erää, mutta tuhri viisi ottelupalloa kolmannessa erässä.

Suomen aloituskuusikko ei ollut muuttunut kahdesta edellisestä pelistä, mutta pelin alku oli – Suomen kannalta parempaan. Passari Eemi Tervaportti avasi Suomen pistetilin toisesta kosketuksesta iskemällään pisteellä, ja tilanteessa 4–0 Valko-Venäjä joutui ottamaan aikalisän.

Vauhtiin päästyään Tervaportti jatkoi Valko-Venäjän pitkien keskitorjujien naruttelua. Tervaportti löysi erehtymättömästi keskitorjujat Markus Kaurton ja Tommi Siirilän nopeilla passeilla, ja tarvittaessa Urpo Sivula löi raskaalla kädellä pisteitä laidalta.

Lisäksi Suomen syöttöpeli iski Valko-Venäjän heikkoon vastaanottoon, ja Suomi ehti lähes aina järjestämään vähintään kahden miehen torjunnan Valko-Venäjän hyökkäyksiä vastaan.

Suomen taktiikka toimi niin täydellisesti, että erän puolivälistä lähtien suomalaispelaajat eivät enää pidätelleet hymyjään joukkueen lasketellessa 25–13-erävoittoon.

Toinen erä eteni samoja latuja kuin ensimmäinen. Erän lopulla päävalmentaja Joel Banks vaihtoi syöttämään ässäkuningas Akseli Lankisen, jonka syöttövuorolla Suomi voitti viisi pistettä peräkanaa.

Kolmannen erän lopulla Lankisen syöttö ei purrut, ja Suomi tuhri neljä ottelupalloa. Valko-Venäjä paransi vastaanottoaan ja taisteli 30–28-erävoiton.

Neljännessä erässä Banks yritti elvyttää Suomen peliä vaihdoilla, mutta vastaanottoaan entisestään parantanut Valko-Venäjä jyräsi erävoittoon.

Viidennen erän ratkaisuhetkillä Valko-Venäjä oli hieman Suomea terävämpi ja vei erän nimiinsä niukasti kahden pisteen erolla 15–13.

Suomi kohtaa huomenna neljännessä alkulohkopelissään lohkon ykkössuosikin Venäjän ja entisen päävalmentajansa Tuomas Sammelvuon. Ottelu alkaa Ljubljanassa kello 18.30.