Suomelle tyly kylvetys Norjassa – EM-karsinnat käyntiin murskatappiolla

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaurakka tiedettiin jo ennakkoon hankalaksi, sillä Helmarit pelaa kovimpien maiden A-liigassa. Ainakin avausottelusta tuli Suomen kannalta tyly kylvetys, sillä Norja juhli Oslossa 4–0-kotivoittoa.

Suomen ja Norjan kanssa samassa lohkossa pelaavat Italia ja Hollanti. Lohkon kaksi parasta etenee suoraan Sveitsissä kesällä 2025 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Lohkon kaksi huonointa pääsee jatkokarsintoihin, joten vähintään se paikka on Suomelle jo varma.

Helmarit aloitti ottelun melko pirteästi, mutta Norja osoitti avauspuoliajan edetessä tasonsa. Suomella oli läpi ottelun suuria vaikeuksia päästä tekopaikoille – sen paremmin keskeltä kuin laidoilta. Norja sen sijaan prässäsi tarvittaessa terävästi ja oli hyökkäyspäässä vaarallinen.

Ensimmäisen kerran pallo oli Tinja-Riikka Korpelan selän takana 24. peliminuutilla. Asialla oli Celin Bizet Ildhusöy, joka laukoi matalan vedon takanurkkaan. Avauspuoliajan lopulla Sophie Haug pukkasi kotijoukkueen kahden osuman karkumatkalle.

Toisella puoliajalla Thea Bjelde ja Elisabeth Terland lisäsivät kotijoukkueen karkumatkaa. Bjelden osuma syntyi 78. minuutilla, kun hänen laukauksestaan pallo kimposi Natalia Kuikan jalasta Suomen verkkoon. Kolme minuuttia myöhemmin Terland laukoi päätösnumerot.


Molemmilla loukkaantumispulmia

Norjalta puuttui ottelusta loukkaantumisten takia nimekkäät Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen, Maren Mjelde ja Frida Maanum. Helmareilta olivat sivussa muun muassa Emmi Alanen ja Elli Pikkujämsä.

Helmarit kertoi torstaina X-tilillään, että puolustaja Pikkujämsän koko seurajoukkuekausi on ohi polvivamman takia. Norja-ottelussa Suomen puolustuksen vasemmalla laidalla oli Joanna Tynnilä.

Helmarit jatkaa karsintaurakkaansa ensi tiistaina, jolloin se kohtaa Helsingissä Italian. Perjantaina Italia aloitti karsintaurakkansa 2–0-kotivoitolla Hollannista.
 

Lue myös:

    Uusimmat