Suomi varmisti nousun – murskavoitto jalkapallossa

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue juhli Turussa 6–0-voittoa Romaniasta ja varmisti nousunsa Kansojen liigassa parhaiden maiden A-liigaan. Suomi on voittanut kaikki viisi otteluaan B-liigan lohkossaan, kun joukkueella on jäljellä ensi viikon Slovakia-vieraskamppailu.

Torstain ottelun maalitykki oli Linda Sällström, joka viimeisteli avauspuoliajalla kaksi osumaa.

Ottelun luonne kävi nopeasti selville, kun Jutta Rantala laukoi pallon avausminuuteilla maalikehikoihin. Romania ei alussa pelkästään valunut maalinsa lähelle, mikä avasi aukkoja vieraiden puolustukseen.

Kamppailu sai ison käänteen 27. peliminuutilla, kun Romanian Antonia Bratu työnsi läpiajoon rynnineen Sällströmin kumoon ja lensi punaisella kortilla suihkuun.

Helmarit jauhoi naisen ylivoimalla avauspuoliajalla kolme osumaa.

Sällström tyylitteli pallon maalivahti Camelia Ceasarin yli hienon hyökkäyksen päätteeksi, kun ottelua oli takana 30 minuuttia. Muutamia minuutteja myöhemmin Ria Öling tuikkasi 2–0-lukemat jälleen komean hyökkäyskuvion huipennukseksi.

Avauspuoliajan lopussa Sällström laukoi hienolla vedolla maajoukkueuransa 59. maalinsa.

Helmarit jatkoi maalitehtailua toisella jaksolla

Toisella puoliajalla peli pyöri käytännössä pelkästään Romanian kenttäpuoliskolla, ja Emma Koivisto viimeisteli 72. minuutilla irtopallosta kotijoukkueen neljännen maalin.

Helmareilla oli mainioita paikkoja lisäosumiin, ja lisää maaleja myös nähtiin, kun vaihdosta kentälle tulleet Oona Sevenius ja Anni Hartikainen laukoivat maalin naiseen.

Myös tulevissa EM-karsinnoissa pelataan A–C-liigoissa. Kansojen liiga määrittää, missä liigassa joukkue on EM-karsinnoissa. Nousu korkeimmalle tasolle poiki Helmareille vähintään EM-jatkokarsintapaikan, sillä niihin pääsevät A-liigan huonoimmatkin joukkueet.

Lue myös:

    Uusimmat