Suomi joutui hurjaan myllyyn Rotterdamissa – Helmareille kivulias tappio

Suomi taipui EM-karsinnoissa vierastappioon. Joukkue on kerännyt kolmesta karsintaottelustaan kolme pistettä.

Hollanti painoi alusta saakka päälle ja juhli lopulta 1–0-kotivoittoa Suomesta jalkapallon naisten EM-karsinnoissa. Rotterdamissa pelatun kamppailun ainoan maalin teki Hollannin Lineth Beerensteyn 65. minuutilla.

Hollanti hallitsi avauspuoliaikaa, mutta Helmarit pystyi pitämään nimekkään vastustajansa melko hyvin poissa tekopaikoilta.

Toisella puoliajalla Hollanti painoi peliä entistä enemmän vieraiden kenttäpuoliskolle, ja Suomi joutui puolustamaan pitkiä jaksoja todella syvällä. Samalla Suomen pelinrakentelu jäi vähiin Hollannin prässätessä pallon järjestään nopeasti itselleen.

– Olimme vähän kaikessa jäljessä ja selkeästi aikamoisessa myllyssä. Emme saaneet yhtään omaa peliämme käyntiin. Kun aloimme löytää omia pelaajia, perustekniikka vain petti, suomalaispuolustaja Natalia Kuikka sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Lopulta paine kävi Suomelle liian suureksi, ja Beerensteyn laukoi Hollannin johtoon kulmapotkun jälkeen.

Kuikka löysi Suomen puolustuspelaamisesta myös hyvää, aiheestakin.

– Hyvin saimme kuitenkin puolustettua. Pidimme maalin niin puhtaana kuin vain pystyimme, hän sanoi.

Molemmilla poissaoloja

Hollannilta puuttui ottelusta useita nimekkäitä pelaajia loukkaantumisten takia. Myös Helmarit oli Rotterdamin illassa siipirikkoisena. Aiemmin ilmoitettujen poissaolijoiden jatkoksi ottelupäivänä varmistui, ettei Katariina Kosola pysty pelaamaan.

Avauspuoliajalla Eveliina Summanen löi päänsä Hollannin Damaris Egurrolan kanssa. Sanni Franssi korvasi Summasen avauspuoliajan jälkeen. Totutusta poiketen molemmat Sirenin kaksossiskot Oona ja Emmi olivat samaan aikaan Helmarien avauskokoonpanossa.

Ottelun lopussa Suomi sai vaihtojen myötä lisää virtaa pelaamiseensa, mutta loppukiri jäi vajaaksi.

Hollantilaistähti Lieke Martens pelasi viimeisen ottelunsa kotiyleisönsä edessä. Hän on ilmoittanut, että maajoukkueura päättyy Suomea vastaan pelattavien EM-karsintaotteluiden jälkeen.

Hollanti nopeasti uudestaan vastassa

Helmarit on kerännyt kolmesta karsintaottelustaan kolme pistettä, jotka ovat tulleet kotivoitolla Italiasta. Suomen karsintaurakka alkoi tylyllä 0–4-vierastappiolla Norjalle.

Marko Salorannan valmentama joukkue jatkaa karsintoja ensi tiistaina, kun se emännöi Hollantia Tampereella.

Suomi pelaa karsinnoissa kovimpien maiden A-liigassa, josta jokaisen lohkon kaksi parasta etenee suoraan EM-lopputurnaukseen. Lohkojen kolmoset ja neloset pääsevät jatkokarsintoihin. EM-turnaus järjestetään ensi vuonna Sveitsissä.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan maailmanlistalla kahdeksantena oleva Hollanti on kerännyt kolmesta ottelustaan kuusi pistettä ja on lohkon kärjessä. Aiemmin perjantaina maalittomaan tasapeliin päätyneet Norja ja Italia ovat neljässä pisteessä.

Lue myös:

    Uusimmat