Mainos

Suomelle Afganistan-toimintaohjelma

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta ja tasavallan presidentti Tarja Halonen hyväksyivät perjantaina Suomelle Afganistan-toimintaohjelman. Se muodostaa kokonaisvaltaisen suunnitelman Suomen sitoutumisesta Afganistanin vakauttamiseen ja jälleenrakentamiseen lähivuosina.

Ohjelma on laadittu eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan pyynnöstä, ja se julkistettaneen, kun eduskunta on saanut sen käsiteltäväkseen.

Osastopäällikkö Elina Kalkku ulkoministeriöstä kertoo, että ohjelma sisältää muun muassa tilannearvion Afganistanin turvallisuustilanteesta, hallinnosta ja naisten asemasta maassa. Ohjelmassa käsitellään myös Suomen toimintaa maassa eli kehitysyhteistyövarojen käyttöä, rauhanturvaajien osallistumista maan vaalien turvaamiseen elokuussa ja siviilikriisinhallintaan osallistumista.

Afganistanin presidentin- ja maakuntavaalit on tarkoitus pitää 20. elokuuta. Suomi osallistuu pohjoisen operaatioalueen vaalitukijoukkoihin neljästä viiteen kuukauden määräajan noin sadan sotilaan osastolla, joka lähtee alueelle heinäkuussa. Ennestään Afganistanissa on jo noin sadan sotilaan osasto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.