Mainos

Suomella ja Ruotsilla yhteinen laivastoharjoitus

Suomen ja Ruotsin merivoimien yhteinen Loviisa 2002 -harjoitus alkaa perjantaina Gävlessä ja päättyy 8. syyskuuta Turkuun. Kyseessä on jo viides yhteinen laivastoharjoitus.

Suomen ja Ruotsin merivoimat harjoittelevat yhdessä Loviisa 2002 -harjoituksessa Selkämeren ja Saaristomeren alueilla 30.8 - 8.9. Harjoitus alkaa Gävlestä ja päättyy Turkuun.

Rauhankumppanuuden hengessä toteutettavan laivastoharjoituksen tavoitteena on kehittää maittemme laivastoyksiköiden välistä yhteistoimintaa ja harjoittaa joukkoja kansainvälisessä esikuntatyöskentelyssä.

Loviisa 2002 -harjoitukseen osallistuu 21 pinta-alusta, kaksi sukellusvenettä ja seitsemän ilma-alusta. Suomesta mukana ovat muun muassa miinalaivat Pohjanmaa ja Hämeenmaa sekä neljä ohjusvenettä. Harjoitukseen osallistuu runsaat 400 henkilöä.

Ohjelmassa mm. tykistöammuntaa ja meripelastusta

Viiteen vaiheeseen jakautuvassa harjoituksessa testataan viestiliikennettä, suoritetaan laivatykistöammuntoja ja harjoitellaan sukellusveneen etsintää, elektronisen häirinnän väistöä, merivalvontaa ja meritilannekuvan muodostamista. Ruotsalaiset sukellusveneet suorittavat myös torpedoammuntoja. Harjoituksen taktisessa vaiheessa 3.-5. syyskuuta harjoitellaan saattueiden suojausta ja suoritetaan alustarkastuksia. Loviisa 2002 -harjoitukseen sisältyy myös meripelastusharjoitus, johon osallistuu Rajavartiolaitoksen Super Puma -helikopteri. Lisäksi Loviisa-harjoituksessa testataan käytännössä kansainvälisiä voimankäyttöoikeuksia (Rules of Engagement).

Loviisa-harjoitukset ovat vakiinnuttaneet paikkansa osana Suomen ja Ruotsin merivoimien välistä yhteistyötä. Vuoden 2002 harjoitus on jo viides yhteinen laivastoharjoitus. Maat johtavat harjoituksen vuorovuosina. Loviisa-nimi juontaa juurensa ensimmäisestä vuonna 1998 pidetystä harjoituksesta, joka alkoi Loviisan päivänä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.