Suomeen avautuu huomenna ensimmäinen outlet-kylä – toimitusjohtaja uskoo mahdollisuuksiin: "Viisi vuotta koputeltiin ovia ympäri Eurooppaa"

7:37

On myös kauppakeskusten halusta ja työmäärästä kiinni, saadaanko kauppakeskukseen persoonallinen valikoima liikkeitä, sanoo Zsar-outletkylän toimitusjohtaja.

Huomenna avautuvan Suomen ensimmäisen outlet-kylän toimitusjohtaja Sami Vainiomäki uskoo outlet-myymälöiden mahdollisuuksiin vielä nettikauppojen aikakaudella.

Hän huomauttaa, ettei Vaalimaalle avautuva Zsar Outlet kilpaile samoista asiakkaista kuin kauppakeskukset.

– Varmasti on samaa asiakaskuntaa. Mutta emme kilpaile samalla palvelulla tai brändillä, Vainiomäki huomauttaa.  

– Joku saattaisi innostua Armanin tai Adidaksen liikkeestä, mutta ajattelee, että se on kuitenkin kallis. Mutta outleteissa on aina ainakin 30 prosentin alennus, se tuo liikkeen lähemmäksi kuluttajaa.

Zsarissa aloittaa 23 liikettä

Tarjonta kauppakeskuksissa on usein melko samansuuntaista: liikkeet ovat melko samoja kaikkialla. Vainiomäki uskoo, että kyse on siitä, kuinka paljon on valmis tekemään töitä.

– Me ollaan viisi vuotta käyty koputtelemassa ovia ympäri Eurooppaa, että saamme sen liikevalikoiman, joka meillä on. Se vaatii työtä.

Zsarissa aloittaa 23 liikettä, vaikka aiemmin tänä vuonna arvioitiin, että ostoskylässä avattaisiin noin 40 liikettä.

Kauppakeskusjohtaja Michael Cockroft arvioi viime viikolla Ylelle, että viivästykset saattavat johtua siitä, että joillakin brändeillä ei ole toimintaa Suomessa entuudestaan.

Yhteensä kylään on kaavailtu 60 liikettä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja