Suomea kannatellut Noora Räty kritisoi voittomaalikilpailua "epätodellisen" loppuottelun jälkeen – antoi oman ehdotuksensa ratkaisutavaksi: "Jos mulla yksi heikkous on"

Naisleijonat taipuivat historiansa ensimmäisessä MM-finaalissa Yhdysvalloille dramaattisten vaiheiden jälkeen voittomaalikilpailussa maalein 1-2. Suomella on menestyksestään kiittäminen esimerkiksi maalivahti Noora Rätyä.

Räty torjui 50 kertaa ottelussa, joka oli lopulta yksi maalivahdin uran unohtumattomimmista.

– Tuuletat jo maailmanmestaruutta, mennään rankkareille ja sitten et tuuletakkaan maailmanmestaruutta. Aika epätodellinen peli, Räty sanoi MTV Urheilulle.

Suomi iski jatkoajalla jo voittomaalilta vaikuttaneen osuman, joka pitkän videotarkistuksen jälkeen lopulta hylättiin. Räty sanoi pitäneensä jäät hatussa niin hyvin kuin mahdollista.

– Mä olin ehkä se vähiten juhlija, kun noista tuomareista ei ikinä tiedä, mihin suuntaan tuomio kääntyy. Kun tarkistus venyi, siinä alkoi jo ajatella, että pitää olla valmis seuraavaan torjuntaan. Vaikka kuinka halusi olla luottavainen niin pessimisti ei pety, Räty sanoi.

– Jos mulla yksi heikkous on, se on rankkarit. Ne eivät ole koskaan olleet mun juttu. Kärsivällisyys ei ehkä ole se mun vahvuus. Henkilökohtaisesti en tykkää, että maailmanmestaruus ratkaistaan rankkareilla. Kyllä se pitäisi olla 20 minuuttia neljällä neljää vastaan ja sen jälkeen kymmenen minuuttia kolmella kolmea vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat