Suomalaisyritys valmisti liian tujuja vitamiinilisiä – firman edustajille sakot

16:34
Studio55-ohjelmassa käytiin läpi vuonna 2016 sitä, kuka hyötyy ravintolisistä. Ravintolisät ovat jo iso bisnes.

Raisiolaisen yrityksen edustajat tuomittiin sakkorangaistuksiin. koska yritys valmisti liian vahvoja vitamiinitabletteja.

Tapaus sattui vuosina 2018 ja 2019 Raisiossa. Ylivahvojen tablettien valmistus paljastui viranomaisen terveystarkastuksessa.

Yritys oli valmistanut B6-vitamiinivalmistetta, jonka vahvuus oli 100 milligrammaa tabletilta. Vuorokautisen turvallisen saannin yläraja B6-vitamiinilla on aikuisille 25 milligrammaa. Pitoisuudet olivat näin liian suuria ravintolisälle. Terveystarkastuksen mukaan ravintolisien pakkausmerkinnöissa ja asiakirjoissa oli lisäksi olennaisia puutteita.

Tarkastuksen johdosta yritys lopetti 120 kapselia sisältäneen valmisteen valmistamisen ja veti tuotteen takaisin. Se kuitenkin jatkoi 60 tabletin tuotteiden valmistusta sopimusvalmistuksena toiselle yritykselle. Oikeus katsoi, että yritys syyllistyi näin rikokseen.

Vuonna 1977 syntyneet yrityksessä vastuutehtävissä olleet mies ja nainen tuomittiin 20 päiväsakon rangaistuksiin terveysrikoksesta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja