Suomalaisyritys lupaa tehdä putkiremontin parissa viikossa

Ruotsalainen innovaatio tekee tuloaan Suomeen ja lupaa lyhentää putkiremontista aiheutuvaa haitta-aikaa merkittävästi.

Helsingin Oulunkylässä sijaitsevaan kiinteistöön valmistellaan Suomen ensimmäistä putkiremonttia, jonka arvioidaan olevan ohi harvinaisen nopeasti. Muutamassa viikossa tehtävä putkiremontti perustuu siihen, että uusi kylpyhuone rakennetaan vanhan sisälle ja uudet putket valmistetaan tehtaalla. Vain kaksi viikkoa kestävä asennustyö tehdään asunnossa.

– Normaalissa rakentamisessa kaikki työ tehdään työmaalla ja tässä tapauksessa työmaalla tehtävä työ on siirretty tehdasympäristöön suurelta osin, kertoo remonttiratkaisun Suomeen tuonut Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Holopainen.

Varoaikaa on kuitenkin varattava normaalin putkiremontin verran. Putkiremonttisopimuksen tekemisen jälkeen itse remontin toteuttamiseen menee kaikkiaan kahdesta kolmeen kuukautta. Tehdastyö alkaa heti mittojen ottamisen jälkeen ja uusien putkien asentaminen vie lopulta pari viikkoa.

Remontti voidaan Consti Yhtiöiden arvion mukaan tehdä 10 – 15 prosenttia edullisempaan hintaan.

– Tehdasvalmistus pudottaa hintaa, koska se on vähän tehokkaampaa tehtaalla kuin työmaalla. Tehtaalla on helpompi tehdä prosessimaisesti, sillä rakennustyömaa on aina kompleksinen paikka, Holopainen selittää syytä edullisemmalle hinnalle.

Holopainen kertoo, että Ruotsissa vastaavalla tekniikalla on remontoitu 60 000 – 70 000 asuntoa ja konseptille on myönnetty heinäkuussa VTT-sertifikaatti Suomessa sekä vastaavat sertifikaatit Ruotsissa ja Norjassa. Uudenlaisen putkiremontin Holopainen sanoo sopivan parhaiten 1960-luvun loppupuolella ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joiden kylpyhuoneet sijaitsevat päällekkäin.

– Putket menevät samassa linjassa ja kylpyhuoneiden muoto on selkeä, laatikkomainen. Ne ovat selkeämpiä kuin vanhemmat talot, joissa kylpyhuoneissa voi olla useampia kulmia. Niissä remontti on hitaampaa ja kalliimpaa.

Holopaisen mukaan remontin ajan pesutilat ovat pois käytöstä, kuten normaalissakin putkiremontissa, mutta tehtaalla tehdyn työn vuoksi pölyä syntyy hieman vähemmän.

Mari Mäkinen / MTV3

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja