Mainos

Suomalaisyrittäjät kierrättävät palkkoja Viron kautta

Suomalaisyritykset ovat ryhtyneet perustamaan Viroon yrityksiä, joiden kautta Suomeen palkataan virolaisen työvoiman lisäksi myös suomalaista työvoimaa. Yritykset yrittävät saada verohyötyä kierrättämällä palkat Viron kautta.

Kampin rakennustyömaalla Helsingissä toimii yritys, joka on palkannut Suomessa asuvia suomalaisia, joiden palkkaliikenne kulkee virolaisen tytäryhtiön kautta. Myös muualta Suomesta löytyy vastaavia yrityksiä, mutta ilmiön uutuuden takia tapausten lukumäärää ei tunnu tietävän kukaan.

- SRV:n työmailla, oman yhtiöni työmailla en tiedä muuta kuin nämä muutamat tapaukset, mutta rakennusliiton ja järjestöjen kautta on tullut tietoon, että jonkun verran on palkkauduttu virolaisten firmojen kautta suoraan, kertoo pääluottamusmies Esko Kokkonen Kampin työmaalta.

Suomessa asuva suomalainen voi perustaa yhtiön Viroon ja työskennellä virolaisen yhtiön kautta niin halutessaan. Toiminta on täysin laillista, mutta verohyöty jää vähäiseksi, sillä työntekijöiden on maksettava veronsa Suomeen.

- Mikäli virolaiselle yritykselle muodostuu kiinteä toimipaikka Suomeen, niin Suomella on myös oikeus verottaa tätä yritystä, kertoo ylitarkastaja Veli-Matti Tala Verohallituksesta.

Kampin työmaalla toimiva suomalaisten perustama virolaisyritys toimii Viron kaupparekisterin mukaan Tallinnassa. Kun MTV3:n uutiset yritti etsiä haastateltavaa tiedustellakseen, minkä verohyödyn yritys saa kierrättäessään rahaliikenteen Viron kautta, paikalta löytyi etsiskelyn jälkeen vain kirjanpitoyrityksen työntekijä, joka yritti puhelimella etsiä haastateltavia - tuloksetta.

Jostain syystä myöskään yrityksen Suomessa toimivat edustajat eivät suostu haastateluun, koska heidän mukaansa verohyödyn kysyminen on teema, joka ei liity yrityksen toimintaan. Toinen Etelä-Suomessa toimiva yritys puolestaan vastaa, että mahdollinen haastattelu ei hyödytä yritystä ollenkaan. Verottajan mukaan verohyötyä ei käytännössä ole.

- Tilanne muuttuu toiseksi sitten jos tämän tyyppisellä toiminnalla pyritään välttämään veroa aktiivisesti, kertoo Tala Verohallituksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.