Suomalaisurheilijan MM-urakasta täysi pannukakku – kaikki kääntyi päälaelleen jo ennen kilpailua: "Ajattelin, että tästä se lähtee"

Saga Andersson jäi ilman tulosta karsinnassa: "En luottanut tekemiseen" 2:27
Saga Andersson jäi ilman tulosta karsinnassa: "En luottanut tekemiseen".

Seiväshyppääjä Saga Anderssonin karsintakilpailusta tuli pannukakku Budapestin MM-näyttämöllä. Andersson pudotti kolmesti avauskorkeudesta 420.

Voit katsoa Anderssonin haastattelun pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Andersson ei saanut aikaiseksi kunnon yrityksiä, vaan hypyt jäivät limboksi. MTV Urheilun haastattelussa 23-vuotias urheilija kertasi, mikä meni pieleen.

Mun verkkahypyt eivät olleet hyviä, sain yhden hypyn loppuun. Tein läpijuoksuja ja limboja. En oikein luottanut tekemiseen tänään. Ponnistin kyllä kaikissa, mutta alakäsi meni koukkuun, en tehnyt ollenkaan työtä käsillä. Ei siitä tule mitään hyppyä sitten, Andersson selvitti.

Jos ei luota tekemiseen, sitä helposti väistää sen tilanteen. Laittaa seipään kuoppaan, mutta ei hyökkää, vaan se on vähän sellaista väistämistä,

Kisa-areenalla kaikki näytti alkuun hyvältä, mutta todellisuus paljastui nopeasti. Andersson ei osannut heti karsinnan jälkeen kertoa, mikä maanantaina oli pielessä.

En kaikkea pysty vielä analysoimaan, valmentaja käy läpi kaiken. Oli hyvä hyppy 12 askeleella (verryttelyssä). Ajattelin, että tästä se lähtee. Mutta sitten täydellä seiväs ohjasi mua, mää en seivästä. Se oli sellaista väistämistä.

Suomalaisten seiväskarsinta oli kaksijakoinen. Anderssonin lisäksi myös 450 hypännyt Elina Lampela karsiutui finaalista. Lampela teki mainioita yrityksiä ennätyskorkeudestaan 460, mutta ylitys jäi niukasti vajaaksi. Finaalipaikkaan vaadittiin karsintarajana olleen korkeuden 465 ylitys.

Siinä onnistui yksi kisan suurimmista ennakkosuosikeista Wilma Murto. Murto ylitti karsinnassa kaikki korkeutensa ensimmäisellä yrityksellään ja jatkaa finaaliin.

Lue myös:

    Uusimmat