Suomalaisten suosikkiväri ei sovi juuri kenellekään – tässä on parempi valinta!

Värikonsultti Anne Uunila selvittää ihmisten kasvoja kaunistavia värejä työkseen ja tuomio on selvä: musta sopii vain harvoille ja valituille. 

Suomalaisten suosikkiväri musta sopii todellisuudessa vain harvoille ja valituille suomalaisille. 

Oikeita sävyjä työkseen ihmisille etsivä värikonsultti Anne Uunila kertoo, että meidät voidaan jakaa neljään väriperheeseen silmien ja ihon väriä analysoimalla: kevät, kesä, syksy ja talvi. 

Näistä väriperheistä vain talvelle sopii musta, eikä heistäkään kaikille. Lisäksi talvi-ihmisiä ei Suomessa ole joka kadun kulmassa. 

– Suomessa on eniten kesäihmisiä, joille sopivat talven värit hieman laimeampina versioina – jos talvi on kylmä ja kontrastinen, kesän väripalettiin sekoitetaan hieman lisää vettä, jolloin esimerkiksi mustasta tulee sellainen hieman kuin pesussa kulahtanut musta, eli ei aivan kunnon musta.

Vaikka värianalyysissa yleensä valitaan jokaisesta väristä sopiva sävy, musta tekee poikkeuksen, sillä se vaikuttaa lähes jokaisen kasvoihin epäedullisesti. 

– Väärät värit vanhentavat, väsyttävät ja vääristävät ihon sävyä. Iho voi olla jopa harmahtava tai kellertävä, jolloin ihminen muuttuu hieman sairaan näköiseksi, Uunila toteaa

Mutta mitä jos kaipaa yksinkertaista perusväriä, joka sopii moneen tilanteeseen ja tuo jonkinlaista henkistä suojaa?

– Tummansininen on parempi vaihtoehto, se on uusi musta, Uunila vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat