Suomessa arvostetaan jäätelöissä lähinnä perusmakuja, mutta yksi asia erottaa meidät muista maailman maista.
Pingviini-jäätelöiden Turengin tehtailla yli 15 vuotta työskennelleen Suomen Nestlén tuotekehityspäällikkö Marja Finskan mukaan suomalaiset ovat melko konservatiivisia, mitä tulee suosituimpiin jäätelömakuihin. Yksi eksoottinen maku erottaa meidät kuitenkin muista maista.
– Vanilja, mansikka ja suklaa ovat aina ne isoimmat ja suosituimmat maut jäätelöissä. Suomessa me voimme kuitenkin laskea neljänneksi perusmauksi lakritsin, tai lakritsin ja salmiakin. Se on meillä täällä ihan oma juttumme, joka ei yleensä ulkomaisia vieraita sytytä. Mutta poikkeuksiakin toki löytyy, Finska kertoo.
Perusmaut näkyvät vahvana myös irtojäätelömauissa, mutta kesäisin suomalaisten suosikiksi nousee erityisesti raikas mango-meloni. Jäätelötrendeistä puhuttaessa ei hypätä kovin kauas vallitsevista yleisistä ruokatrendeistä.
– Yksi selvä trendi on luonnollisuus, joka näkyy nyt joka puolella ruokakulttuurissa. Terveellisyys koetaan tänä päivänä enemmän luonnolliseksi tuotteeksi. Ei haluta, että tuotteesta vähennetään rasvaa tai sokeria, eikä siihen haluta myös mitään lisää.
Lisää aiheesta:
50 000 pakettia päivässä – suomalaisten himo ihmetyttää Euroopassa
Tässä ovat kevään ja kesän jäätelöuutuudet – katso lista!
Kaikkien aikojen unelmatyö? Tehtävänä syödä jäätelöä
Petra Kiiski/MTV3