Mainos

Suomalaisten suosikkijäätelömaut – yksi erottaa meidät muista maista

Suomessa arvostetaan jäätelöissä lähinnä perusmakuja, mutta yksi asia erottaa meidät muista maailman maista.

Pingviini-jäätelöiden Turengin tehtailla yli 15 vuotta työskennelleen Suomen Nestlén tuotekehityspäällikkö Marja Finskan mukaan suomalaiset ovat melko konservatiivisia, mitä tulee suosituimpiin jäätelömakuihin. Yksi eksoottinen maku erottaa meidät kuitenkin muista maista.

– Vanilja, mansikka ja suklaa ovat aina ne isoimmat ja suosituimmat maut jäätelöissä. Suomessa me voimme kuitenkin laskea neljänneksi perusmauksi lakritsin, tai lakritsin ja salmiakin. Se on meillä täällä ihan oma juttumme, joka ei yleensä ulkomaisia vieraita sytytä. Mutta poikkeuksiakin toki löytyy, Finska kertoo.

Perusmaut näkyvät vahvana myös irtojäätelömauissa, mutta kesäisin suomalaisten suosikiksi nousee erityisesti raikas mango-meloni. Jäätelötrendeistä puhuttaessa ei hypätä kovin kauas vallitsevista yleisistä ruokatrendeistä.

– Yksi selvä trendi on luonnollisuus, joka näkyy nyt joka puolella ruokakulttuurissa. Terveellisyys koetaan tänä päivänä enemmän luonnolliseksi tuotteeksi. Ei haluta, että tuotteesta vähennetään rasvaa tai sokeria, eikä siihen haluta myös mitään lisää.

Lisää aiheesta:

Petra Kiiski/MTV3

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja