Suomalaistähti jatkaa KHL:ssä? MTV Urheilu tavoitti Teemu Pulkkisen yllättävän väitteen jälkeen

Katso Jokerien KHL-taival 60 sekunnissa – tämä pöyristyttävä lista summaa kritisoidun hankkeen 0:59
Helsingin Jokerit vetäytyi KHL:sta huhtikuussa. Katso tästä seuran taival sarjassa alle minuutissa.

Venäjän hyökkäyssodan alettua ulkomaalaispelaajat jättivät KHL:n käytännössä kokonaan. Viime päivien aikana on kuitenkin uutisoitu useamman lännestä kotoisin olevan pelaajan sopimuksesta itäiseen kiekkoliigaan. Joukossa on suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen, jolla on vuosi sopimusta jäljellä Traktor Tsheljabinskin kanssa. MTV Urheilu tavoitti Pulkkisen, joka oli asiasta kysyttäessä erittäin vähäsanainen.

Venäläinen Championat-lehti uutisoi, että Pulkkisen agenttina toimiva slovenialainen Aljosa Pilko on varma suojattinsa jatkosta Traktorin joukkueessa.

– Hänellä on vuosi sopimusta jäljellä ja hän tulee sataprosenttisella varmuudella takaisin, Pilko kertoi lehdelle.

Päättyneellä kaudella KHL:ssa Pulkkinen iski 49 ottelussa 22 maalia. Kaikkiaan neljä kautta Venäjällä pelannut hyökkääjä on iskenyt pariinsataan pelaamaansa otteluun 132 tehopistettä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Pulkkinen: "Eikä tässä ole mitään"

MTV Urheilu tavoitti Pulkkisen puhelimitse. Suomalaistähti oli haluton kommentoimaan agenttinsa vakuuttelemasta paluusta Venäjälle.

– Joo, ei mulla... En mä ole... Eikä tässä ole mitään. En mä halua tähän ottaa mitään kantaa, Pulkkinen sanoi ennen kuin sulki puhelimen.

Pulkkisen vähäsanaisuuden syynä voi olla myös keskeneräinen sopimuksen purkamisprosessi. Kevään aikana useaan otteeseen on käynyt ilmi, ettei KHL-sopimusten purkaminen kesken sopimuskauden ole sujunut mutkitta. Esimerkiksi hyökkääjä Miro Aaltonen kertoi toukokuussa hankalasta sopimustilanteestaan.

Suomen Jääkiekkoliiton virallinen linjaus on, että Venäjällä ensi kaudella pelaavat pelaajat eivät voi maajoukkueessa esiintyä. 

Verrattaen melko vähän Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueessa esiintyneen Pulkkisen pelit Leijonissa olisivat sopimuksen jatkuessa siis toistaiseksi ohi.

Useita muitakin ulkomaalaisia menossa ensi kaudeksi Venäjälle?

Pulkkisen lisäksi muidenkin ulkomaalaispelaajien on uutisoitu pelaavan ensi kaudella idässä. Tshekkiläinen urheilutoimittaja Jiri Vitek kertoi Twitterissä, että SM-liigasta tuttu Michal Kristof on tehnyt ensi kautta koskevan sopimuksen Admiral Vladivostokin kanssa. 

Kärppien paidasta tunnettu Kristof pelasi päättyneellä kaudella Tshekin pääsarjassa HC Kometa Brnon riveissä. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Myös kolme kanadalaista pelaajaa on tehnyt hiljattain KHL-sopimuksen ensi kaudesta. Zack Mitchell siirtyy Vitjaz Podolskiin Sveitsin pääsarjasta. Jeremy Roy liittyy samaan seuraan Slovakiasta. Brandon Kozun puolestaan kiekkoilee tulevalla sesongilla Dinamo Minskin paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat