Mainos

Suomalaissyntyinen Ruotsin keskuspankin johtoon

Ruotsin keskuspankki on valinnut pääjohtajakseen Stefan Ingvesin. Muun muassa Ruotsin valtiovarainministeriössä ja Kansainvälisessä valuuttarahastossa toiminut Ingves on suomalaissyntyinen Ruotsin kansalainen.

Suomalaissyntyinen Stefan Ingves on valittu Ruotsin keskuspankin uudeksi pääjohtajaksi.

Ingves on toiminut johtajana Kansainvälisen valuuttarahaston rahoituksesta vastaavalla osastolla vuodesta 1999. Sitä ennen hän työskenteli Ruotsin keskuspankin varapääjohtajana ja useissa viroissa Ruotsin valtiovarainministeriössä. Pankkikriisin aikaan hän toimi Ruotsin pankeille annettavaa tukea selvittäneen pankkitukineuvoston pääjohtajana.

Stefan Ingves syntyi Närpiössä Vaasan lähellä vuonna 1953. Tukholmassa ja Yhdysvaltain Princetonissa opiskellut Ingves sai Ruotsin kansalaisuuden vuonna 1975. Hän on koulutukseltaan taloustieteiden tohtori.

Ruotsin keskuspankin varapääjohtaja Lars Nyberg valittiin tiistaina uudelle kaudelle. Ruotsin tilastollisen keskustoimiston johtajasta Svante Öbergistä tulee toinen varapääjohtaja, kun 67-vuotias Villy Bergström vetäytyy tehtävästään kesken kauden.

(MTV3-STT-TT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja