Suomalaispuolustajalle harvinaista herkkua NHL:ssä – pitkä kuiva kausi poikki upealla tavalla: "En aio valehdella"

Calgary Flames Juuso Välimäki avasi kauden maalitilinsä NHL:ssä. Calgary haki 6–3-vierasvoiton Ottawasta.

Kauden 22. ottelunsa pelannut Välimäki iski ottelun avausmaalin tasan neljän  minuutin pelin jälkee. B-pisteiden väliin noussut puolustaja sai näyttävän syötön Johnny Gaudreaulta ja täräytti kiekon suoraan syötöstä komealla laukauksella verkkoon. Alkukauden lainamiehenä SM-liigan Ilveksessä pelannut Välimäki on nyt kerännyt kauden 22 NHL-ottelussa tehot 1+6.

Ottelun jälkeen haastattelussa esiintyi tyytyväinen suomalaispuolustaja.

– En aio valehdela, se tuntui todella hyvältä. Edellisestä NHL-maalista olikin jo aikaa, Välimäki sanoi.

Suomalaisen osui edellisen kerran NHL:ssä 17. lokakuuta vuonna 2018, joten maalien väliin ehti kertyä lähes kaksi ja puoli vuotta. Maalittoman putken venymiseen on tosin vaikuttanut vaikea loukkaantuminen, jonka vuoksi Välimäki oli viime kauden pelaamatta.

Vaihtopenkiltä jäälle hypännyt Välimäki teki maalissa hienon nousun hyökkäysalueelle.

– Näin, että Johnny oli ylhäällä. Päätin nousta, ja se oli uskomaton syöttö häneltä. Päätin vain laukausta ja se upposi.

Voit katsoa Välimäen maalin alla olevalta videolta tai tästä linkistä.

Calgary on nyt voittanut kauden 22 ottelustaan kymmenen ja se on seitsemästä kanadalaisjoukkueesta koostuvan divisioonansa sijalla viisi.

Lauantain ottelussa joukkue sai hienon alun, kun peli oli reilun 11 minuutin pelin jälkeen jo 3–0. Välimäen mukaan joukkue on pyrkinyt parantamaan juuri otteluiden alkuja.

– Saimme hyvän alun, saimme pari maalia nopeasti. Tämä oli suuri voitto meille. Näin meidän pitäisi aloittaa jokainen ottelu. Olemme puhuneet paljon siitä, mutta emme ole saaneet siirrettyä puhetta peliin. Ehkä tämä tuo luottamusta siihen, että pystymme tekemään sen.

Välimäki pelasi alkukauden aikana Ilveksessä 19 SM-liigan ottelua. SM-liigassa suomalainen ehti jo päästä maalin makuun. Kahden maalin lisäksi hän syötti 17 osumaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja