Suomalaispomo avaa huolestuttavia tietoja Venäjän dopingkulttuurista – "Tilanne näyttää tosi huonolta"

IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski Qatarin kisaisännyydestä:"Jos oltaisi samassa tilanteessa nykyisen hallituksen kanssa, niin en tiedä olisiko kisoja myönnetty" 6:26
Antti Pihlakoski kommentoi Venäjän dopingkulttuuria.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallitukseen uudelleen valittu Antti Pihlakoski on huolestunut Venäjän dopingkulttuurista. Venäjän kieltoa osallistua kansainvälisiin yleisurheilukisoihin hiljattain jatkettiin, eikä paremmasta ole merkkejä ilmassa.

– Meidän hallituksemme kokouksen turhauttavin tilanne koskee Venäjää. Tuntuu siltä, että Venäjällä antidopingkulttuuri ei ole parantunut. Aika mädäntynyt systeemi jatkuu, ja tuoreimmat tiedot ovat olleet huolestuttavia. Siellä on ollut noin 100 dopingtapausta tänä vuonna yleisurheilussa, ja voin vain kuvitella, mitä tämä on muissa lajeissa, Pihlakoski paaluttaa MTV Urheilulle.

Pihlakoski korostaa, että Venäjällä on yhä dopingtapauksissa valloillaan myös peittelemistä, eikä maassa hänen mukaansa myönnetä virheitä.

– Tilanne näyttää tosi huonolta. Meidän täytyy vahvasti miettiä, mitä Venäjällä voi tapahtua.

Pihlakoski nostaa toisenlaiseksi esimerkiksi Valko-Venäjän.

– Kun Valko-Venäjällä on ollut vastaavia ongelmia, presidentti (Aleksandr) Lukashenko on sanonut, että nyt dopingin käyttö loppuu, ja hän on tehnyt kovat sanktiot. Venäjällä tarvitaan samaa. Valko-Venäjällä se toimii ja Venäjällä se toimisi, mutta isot pomot eivät ole vielä vahvasti puhuneet.

Dohassa käytävissä yleisurheilun MM-kisoissa nähdään kaikkiaan 29 venäläisurheilijaa, jotka kilpailevat neutraalin lipun alla, kun Venäjä on suljettu kisoista valtiona.

Pihlakoski kommentoi ylälaidan videolla myös Dohan kritisoitua MM-isännyyttä, ilmastoidun kisastadionin toimintaa ja jatkoaan IAAF:n hallituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat