Suomalaispomolta paljonpuhuva kommentti Qatarin MM-isännyydestä – "Silloin ei tapahtumapaikalle mennä"

IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski Qatarin kisaisännyydestä:"Jos oltaisi samassa tilanteessa nykyisen hallituksen kanssa, niin en tiedä olisiko kisoja myönnetty" 6:26
Antti Pihlakoski kommentoi MM-kisojen myöntämistä Qatarin Dohalle.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsen Antti Pihlakoski epäilee sitä, että Doha olisi valittu MM-isännäksi nykyhallinnon aikana. 

MTV Urheilu seuraa MM-kisojen avauspäivien tapahtumia tiiviisti. Seurantaan pääset tästä!

Dohan kisaisännyys on aiheuttanut paljon kritiikkiä Qatarin ihmisoikeustilanteen ja työolojen takia. Myös maan kilpaurheilulle ankarat sääolot on nostettu pöydälle. 

Päätös Dohan isännyydestä tehtiin vuonna 2014. Tuolloin IAAF:n johdossa oli senegalilainen Lamine Diack, jota syytetään muun muassa lahjonnasta ja rahanpesusta. 

Pihlakoski kommentoi Dohan isännyyttä MTV Urheilulle perjantaina. 

– En tiedä olisiko tämä nykyinen hallitus myöntänyt samassa tilanteessa kisoja Qatarille. Meillä on vähän uudistunut järjestelmä, jossa tehdään hyvin paljon tarkemmin arviot erilaisista asioista, muun muassa ihmisoikeuksista. Jos on arvosanat joissain asioissa oikein huonot, ne ovat ikään kuin sopimuksen romuttajia. Silloin ei tapahtumapaikalle mennä, Pihlakoski kommentoi. 

Pihlakoski on keskustellut Dohassa paikallisten ihmisten ja työntekijöiden kanssa. He ovat vaikuttaneet suomalaisen yleisurheilupomon mielestä tyytyväisiltä. 

– Minusta tuntuu hiukan, että ihmisoikeuskeskustelu on ollut Suomessa paljon kovempaa ilman perusteellista tutkimusta verrattuna siihen, mikä totuus on, Pihlakoski summaa. 

Pihlakosken jatko IAAF:n hallituksessa varmistui aiemmin tällä viikolla. Hän on ollut yleisurheilun kansainvälisen kattojärjestön hallituksessa elokuusta 2015.

Pihlakoski kommentoi pääkuvan videolla myös jatkoaan IAAF:n hallituksessa, Venäjän dopingsotkuja ja Dohan ilmastoidun kisastadionin toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat