Suomalaispelaajan entinen joukkuetoveri sai 16 vuoden vankeustuomion – vältti kuolemanrangaistuksen

26-vuotias iranilaisjalkapalloilija Amir Nasr-Azdani on tuomittu 16 vuoden vankeuteen osallisuudestaan Iranin hallinnon vastaisiin mielenosoituksiin.

Nasr-Azdani on pelannut useissa Iranin suurimmissa jalkapalloseuroissa. Hän on riskeerannut oman henkensä osallistumalla kotimaansa hallinnon vastaisiin mielenosoituksiin. Protestit alkoivat 22-vuotiaan Mahsa Aminin kuoleman jälkeen ja Nasr-Azdania on syytetty väkivaltaisuudesta mielenosoituksien yhteydessä.

Nasr-Azdani vältti kuolemantuomion, mutta hänet on tuomittu 16 vuoden vankeusrangaistukseen. Iranin armeijaan yhdistetty uutistoimisto Tasnim kertoi, että hänen katsotaan osallistuneen "vihamielisiin tekoihin Jumalaa vastaan" kolmen vartijan kuolemantapauksien yhteydessä.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Nasr-Azdani pakotettiin tunnustamaan rikoksensa. Samalla hänen perheensä hiljennettiin. Oikeudenkäyntiä on kutsuttu vilpilliseksi.

Maanantaina VPS:n kanssa jatkosopimuksen tehnyt Nasr-Azdanin entinen joukkuetoveri Sebastian Strandvall on aiemmin kutsunut prosessia absurdiksi. Strandvall ei usko, että Nasr-Azdani on osallistunut väkivaltaisuuksiin, vaikka onkin ollut mukana mielenosoituksissa.

– En voi nähdä häntä sellaisena, joka vie taistelua Jumalaa vastaan tai mitään sellaista, Strandvall sanoi Sky Newsille.

Nasr-Azdani ei ole ainoa jalkapalloilija, jota on seurattu tarkkaan mielenosoituksien aikana. Wolfsburgia ja Fulhamia aiemmin edustaneen Ashkan Dejagahin maastapoistuminen kiellettiin.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Activistsin mukaan vähintään 517 mielenosoittajaa on kuollut Iranin protesteissa ja melkein 20000 ihmistä on pidätetty.

Katso alta Strandvallin kuukausi sitten julkaisema vetoomus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja