Suomalaisnaiset korkokengistä: "Ne saavat olon tuntumaan aina seksikkäältä"

Kuinka monet suomalaiset naiset käyttävät korkokenkiä? Miksi kaapista valitaan säitä uhmaten jalkaan korkeat korot matalapohjaisten kenkien sijaan? AVA kysyi lukijoiltaan.

AVAlaiset vastasivat kyselyyn ja kertoivat, mikä saa heidät valitsemaan jalkaansa korot, vai saako mikään. Vastauksista selvisi, että useat suomalaisnaiset kokevat olonsa seksikkääksi silloin kun jaloissa on korkokengät.

"Käytän niitä enemmän treffeillä ja juhlissa"

Kyselyyn vastanneista AVAlaisista 39 prosenttia kertoi käyttävänsä korkokenkiä silloin tällöin. Erityisesti juhlatilaisuuksiin moni kyselyyn vastannut kertoi valitsevansa aina jalkaansa korkokengät.

"Käytän korkokenkiä juhlissa. Minulla on ihanat, italialaiset, mustat kiilakorkokengät joissa on kahdeksan sentin korko. Ne ovat myös mukavat jalassa!"

"Arjessa olen todennut tennarien ja bootsien toimivan paremmin kuin korkokenkien, joita käyttäessä jalat usein väsyvät. Siksi korkokengät ovat enemmänkin minulle pieni piristys asukokonaisuuteen ja käytän niitä enemmän treffeillä ja juhlissa tai mennessäni bilettämään."

"Käytän aina korkokenkiä kun on juhlia tai vierailuja joihin pukeudutaan oikein kunnolla. Myös kesäisin on kiva laittaa korkkarit kaupungilla kulkemiseen kauniin kesämekon kanssa."

"Silloin kun säät ja matkat sallivat. Kuljen jalkaisin matkoja, jotka ovat liian lyhyitä autoiluun, mutta liian pitkiä korkeilla koroilla hoippumiseen, erityisesti liukkailla ilmoilla. On vaikeaa löytää hyviä talvikorkkareita, joissa olisi lämmin vuori, kohtuullinen korko ja paksu pohja. Keväät, kesät ja syksyt usein menevätkin enemmän tai vähemmän korkeilla koroilla, kolmesta sentistä kymmeneen."

"Käytän harvoin, koska en osaa kävellä niillä kunnolla, tyylikkäästi. Tahtoisin kyllä käyttää, sillä vaikka olen jo 175cm, minua ei haittaisi pätkääkään olla muita päätä pidempi. Siinä miehen veri punnitaan, jos on sisua näyttäytyä pidemmän naisen seurassa!"

"Korkokengät ovat osa minua"

AVAlaisista 25 prosenttia vastasi käyttävänsä korkokenkiä aina kun tilanne vain sallii. Moni vastaaja kertoi, ettei kaapeista löydykään kuin pari hassua paria matalia kenkiä.

"Olen vain niin tottunut korkokenkiin. Minulla on tasan kahdet korottomat kengät: kumisaappaat ja hyvät sporttisandaalit luonnossa liikkumiseen. On kiilakorkoa ja tolppaa, on viittä senttiä ja yli kymmentä. Olkoot liukasta tai umpihanki, kyllä tämä jääräpää koroissa kipsuttelee. Saa pukeutua tyttömäisesti vähän kuin Peppi Pitkätossu ja korkojen kopina tuo naisen esiin."

"Rakastan korkokenkiä! Ne saavat oloni tuntumaan aina seksikkäältä. Korkokengät jalassa tunnen itseni varmaksi tilanteessa kuin tilanteessa. Käytän niitä niin arjessa kuin juhlassakin, ruokakaupassa käydessä kuin töissäkin, siis lähes aina."

"Olen suht lyhyt ja käytän korkkareita saadakseni lisää pituutta. Tunnen itseni myös naisellisemmaksi ja tyylikkäämmäksi korkeissa koroissa. En edes omista lenkkareiden lisäksi kuin yhdet ainoat matalat kengät."

"Korkokengät ovat paitsi kauniita, myös saavat olon tuntumaan vielä vähän tavallista seksikkäämmältä. Korkokengissä on jotakin erityistä. Ne jalassa mikään ei voi pysäyttää. Jalat tulevat toki kipeiksi, mutta se on kaiken arvoista."

"Aina kun mahdollista. Panostan laadukkaisiin kenkiin. Hyvät korkokengät ovat kuin aamutossut jalassa. Miehet pysähtyvät aina antamaan tietä kun kävelen korkokengillä!"

"En poistu minnekään kotoa ilman korkokenkiä. Korkokengät ovat osa minua ja rakastan niitä."

"Aina jos asuun sopii, käytän korkokenkiä!"

AVAn kyselyyn vastanneista 20 prosenttia kertoi käyttävänsä korkokenkiä melko usein. Vastauksista ilmeni, että naisellisuuden koetaan korostuvan silloin, kun asuun on yhdistetty korkokengät.

"Rakastan korkokenkiä! Pidän niitä lähes aina, joskus tietenkin täytyy pitää tasapohjaisiakin kenkiä. Voin käyttää todella korkeitakin kenkiä, ja olen silti poikaystävääni lyhyempi"

"Melko usein tulee käytettyä. Monet vaatteet näyttävät paremmalta kauniiden korkkarien kanssa ja ammatiltani olen vaatekauppias. Tykkään myös korkokengistä, sillä ne ovat naiselliset ja seksikkäät."

"Ennen inhosin korkkareita, mutta nykyään käyttäisin niitä jatkuvasti, mutta Suomen talvi ei ole niille oikein suosiollinen, joten kävelen niillä läpi kevään heti lumen sulettua, kesän ja syksyyn asti. Ne tekevät muuten poikamaiselle tytölle naisellisen olon. Pituutta en tarvitse enää lisää – sitä löytyy jo ihan tarpeeksi. Käytän korkkareita puhtaasti sen takia, että tuntisin itseni kauniiksi ja erittäin naiselliseksi. Itsetunto kohoaa korkealle kun saan kävellä korkkareilla!"

"Korkokengät ovat seksikkäitä ja ihania! Ne saavat näyttämään naiselliselta ja jalat pitemmiltä. Aina jos asuun sopii, käytän korkokenkiä!"

"Olen aina pitänyt korkokengistä. Olen pitkäsäärinen ja kengät pidentävät. Murtuneen nilkan jälkeen olen vähentänyt korkokenkien käyttöä."

"Korkokengät ovat epämukavat"

Kyselyyn vastanneista 17 prosenttia kertoi, ettei käytä korkokenkiä koskaan. Syynä tähän valtaosalla oli epämukavuus ja se, että oma pituus riittää tekemään vaikutuksen.

"En todellakaan. Olen lyhytjalkainen ja alle 160-senttinen, mutten siltikään koe korkoja tarpeellisiksi. Onnistun vääntämään nilkkani vähän väliä matalissakin kengissä, joten korot olisivat todellinen itsemurha! Lisäksi ne ovat kivuliaat.

"Korkokengillä ei ole mukava kävellä. Lisäksi olen 177 cm pitkä ja jo 5 cm pituuden lisäyksellä tunnen olevani jättiläinen! Kiusallista olla kaikkia päätä pidempi."

"Korkokengät ovat epämukavat ja epäterveelliset. Arkisin suosin käytännöllisiä kenkiä, ja juhlapukeutumiseen sopivat matalakantaiset ballerina-avokkaat."

"En todellakaan käytä koskaan, sillä haluan säilyttää terveet jalkani ja hyvän ryhtini. Ihmettelen, miten niin monet naiset vapaaehtoisesti runnovat jalkansa ja tuhoavat ryhtinsä "kauneuden" vuoksi. Sitä paitsi kävely on kauniimpaa – joustavaa ja luonnollista – ilman korkokenkiä."

"En koskaan ole oppinut kävelemään niillä. Olen melko pitkä ja kömpelö, ja nuoruudessani poikatyttö. Kun aikuistuttuani löysin tyttömäisemmän tyylin, ei korkokengät siltikään löytäneet tietään kaappiini, vaan tyydyin ballerinoihin."


Lue myös:


Kyselyyn vastasi 900 AVAlaista.

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja