Uskomattomat terveysniksit: Omena tuo hyvän olon, korkokengät orgasmin

Tiesitkö, että korkokengistä voi olla apua nautinnon saavuttamisessa ja allergia voi pysyä poissa ajamalla viikset? Daily Mail kokosi yhteen oudot terveysfaktat.

Tiesitkö, että laihtua voi suklaajuomaa nauttimalla tai että omena voi auttaa migreeniin? Daily Mailin oudot terveysniksit voivat todella toimia.

Allergikko - aja viiksesi

Tutkimuksen mukaan miehet jotka ajavat viiksensä kaksi kertaa päivässä saippualla käyttävät muita vähemmän antihistamiinia ja dekongestantteja. Selitys lienee se, että peseytyminen vähentää viiksiin kerääntynyttä siitepölyä.

– Kuten vaatetus, iho ja hiukset, myös viikset keräävät siitepölyä itseensä, lääkäri Rob Hicks selittää.

– Mies, joka kärsii heinänuhasta, voi kokeilla viiksien pois ajamista nähdäkseen, auttaako se allergiaan. Tämä on luultavasti helpompaa kuin pestä viikset kaksi kertaa päivässä, Hicks sanoo.

Omena rentouttaa

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, mutta tämän lisäksi omenalla saattaa olla parantavia vaikutuksia. Vastikään julkaistu chicagolaistutkimus osoittaa, että vihreän omenan tuoksu vähentää migreenioireita.

– Tällä saattaa olla jotakin tekemistä miellyttävien tuoksujen rentouttavalla ja jännitystä poistavalla vaikutuksella, professori Charles Spencer Somervillen korkeakoulusta sanoo.

– Tuoksu voi saada ihmiset myös unohtamaan kipunsa, hän kertoo.

Korkokengät tuovat vipinää makuuhuoneeseen

Korkeat korot voivat olla hyväksi naisille. Warwickin ja Oxford Brookesin yliopistot selvittivät, että korkokenkien pitäminen voi estää polvikipujen muodostumisen. Tutkimuksen mukaan kyse saattaa olla siitä, että korkokengät kehittävät jalkalihaksia, jolloin myös polvet saavat paremman tuen.

– Naiset jotka käyttävät kiilakorkoja voivat olla rauhassa, sillä korkokengät eivät muodosta nivelongelmia. Ne voivat jopa ehkäistä niitä, Margaret Thorogood Warwickin yliopistosta sanoo.

Toinen tutkimus paljastaa, että korkokenkien pitäminen voi tehdä ihmeitä naisen seksielämälle. Italialainen urologi Maria Cerruto kertoo, että korkokengillä kävely vahvistaa lihaksia, joilla on yhteys jopa orgasmin saamiseen.

Suklaamaito sopii urheilijalle

Texasin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että urheilijat hyötyvät enemmän suklaamaidon kuin hiilihydraattipitoisten urheilujuomien nauttimisesta harjoittelun jälkeen. Pieni annos proteiinia urheilusuorituksen jälkeen takaa, että keho saa paitsi levätä, myös voimia kasvattaa treenattuja lihaksia. Suklaamaito sisältää sekä proteiineja että hiilihydraatteja.

– Jopa korkea sokeripitoisuus on hyväksyttävää, kun energiaa on tarkoitus saada takaisin. Miksi juoda pahanmakuista juomaa, kun samat hyödyt voi saada myös hyvänmakuisesta juomasta? Ron Maughan Loughboroughin yliopistosta kysyy.

Pankkiautomaatti kuhisee bakteereja

Seuraavan kerran kun käyt pankkiautomaatilla, pese myös kätesi kunnolla. Tutkimusten mukaan pankkiautomaateilla on yhtä paljon bakteereja kuin yleisissä vessoissa. Bakteerit voivat aiheuttaa ripulia ja sairauksia.

– On aivan yhtä tärkeää pestä kädet pankkiautomaatilla asioinnin kuin vessassa käynnin jälkeen, mikrobiologi Mark Fielder Kingstonin yliopistosta sanoo.

Vaihda rutiinejasi ja laihdu

Kun teet joka päivä jotakin erilaista, painosi putoaa kuin huomaamatta. Pelkästään radiokanavan vaihtaminen voi auttaa pääsemään eroon pahoista tavoista.

– Pitkälle juurtuneet ajattelutapamme voi pitää meidät kiinni pahoissa tavoissamme, kuten tupakoinnissa, ylensyömisessä tai liiassa syömisessä. Voimme tehdä niin paljon terveytemme eteen vain pieniä muutoksia tekemällä, psykologi Ben Fletcher Hertfordshiren yliopistosta sanoo.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja