Suomalaisnaisen sieppauksesta epäilty sveitsiläispappi vältti syytteet – naisen kohtalo edelleen mysteeri

Iäkäs katolilaispappi joutui marraskuussa raskaiden rikosepäilyiden kohteeksi Sveitsin Luganossa. Hänen epäiltiin pitäneen 48-vuotiasta suomalaisnaista kotonaan vankina jopa 12 vuoden ajan.

Paikallismedioiden mukaan syyttäjä on luopunut syytteiden nostosta 80-vuotiasta Azzolino Chiappinia vastaan. Syyttäjä kertoo, ettei viitteitä väitetystä sieppauksesta, pakottamisesta ja muista rikoksista voitu vahvistaa tutkinnan aikana.

Mediatietojen perusteella ei kuitenkaan ole selvinnyt, millainen suhde papilla lopulta oli kotonaan asuneeseen naiseen. Paikallisille pappi oli kertonut naisen olevan hänen serkkunsa tai jonkinlainen taloudenhoitaja. Chiappini kertoi heidän tutustuneen aikanaan verkkokurssilla.

Naisella ei ollut virallista oleskelulupaa Sveitsiin. Paikallismedian mukaan nainen on sittemmin viety turvataloon, mutta tarkempaa tietoa hänen kohtalostaan ei ole.

Papin ja naisen kanssa samassa asuinrakennuskompleksissa asui myös muitakin pappeja.

Pappi jättää kaikki virkansa

Chiappini on tehnyt aktiivisen virkauran muun muassa korkeassa johtoasemassa yleisvikaarina eli katolisen kirkon hiippakunnan johtotehtävissä sekä toiminut opetusvirassa Luganon yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Todetusta syyttömyydestään huolimatta pappi aikoo jättää kaikki virkansa sekä kirkossa että yliopistossa. Myös yliopiston johdon näkemyksen mukaan käytäntö on välttämätön.

Papin asianajaja on moittinut paikallismedioita, jotka kirjoittivat papista tuomitsevaan sävyyn, vaikka kyse oli vasta rikosepäilystä. Chiappini on kuitenkin kieltäytynyt minkäänlaisista korvausvaatimuksista.

Lugano on lähes 64 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Sveitsin eteläosassa italiankielisessä Ticinon kantonissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja