Iäkästä katolilaispappia epäillään 48-vuotiaan suomalaisnaisen kidnappaamisesta Sveitsissä

Korkeassa asemassa toiminutta pappia epäillään lukuisista rikoksista, joiden kohteena on suomalaislähtöinen keski-ikäinen nainen. Mediatietojen mukaan hän on asunut papin luona ilman virallista oleskelulupaa.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan 80-vuotiaan papin epäillään syyllistyneen muun muassa sieppaukseen, pakottamiseen ja pahoinpitelyyn.

Asiasta kertoo muun muassa Sveitsin italiankielinen yleisradioyhtiö RSI.

Rikosten uhrina on mediatietojen mukaan 48-vuotias nainen, joka on syntyjään Suomesta. Nainen on saanut jonkinlaisia ruumiillisia vammoja mahdollisen heitteillejätön seurauksena.

Naisen epäillään asuneen papin luona, mutta hänellä ei ole ollut virallista oleskelulupaa. 

Rikostutkinnan vahvistivat lauantaina paikallinen syyttäjä ja poliisi yhteisessä tiedotteessaan. Luganossa asuva pappi on otettu kiinni, ja hänen kotiinsa on tehty etsintä. 

Vangitsemisen edellytyksiä selvitetään

Viranomaiset selvittävät nyt, voidaanko iäkästä miestä pitää vangittuna ja täyttyvätkö vangitsemisen edellytykset ylipäätään.

Mediatietojen mukaan paikallisesti hyvin tunnettu pappi on tehnyt aktiivisen virkauran ja toiminut aiemmin muun muassa  korkeassa johtoasemassa yleisvikaarina eli katolisen kirkon hiippakunnan johtotehtävissä Luganossa.

Katolinen kirkko on vuosien varrella ollut lukuisten pedofiilikohujen keskiössä. Viranomaiset ovat jo nyt vahvistaneet, että papin ja suomalaisnaisen tapaukseen ei liity alaikäisiä henkilöitä.

Paikallinen kuuria eli katolisen kirkon hallintoelin on ilmoittanut avustavansa viranomaisia tutkinnassa. 

Lugano on lähes 64 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Sveitsin eteläosassa italiankielisessä Ticinon kantonissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja