Mainos

Suomalaismiljardöörin tyttärestä povataan suurta taidevaikuttajaa – Tiffany, 25, esitteli keräämiään teoksia New York Timesissa

– Hullu kokeilu mutta se meni todella hyvin, sanoo Tiffany Zabludowicz, 25, New Yorkin keskustassa olevasta taideprojektistaan New York Times -lehdelle.

Suomalaistaustaisesta naisesta voi tulla yksi merkittävimmistä taidevaikuttajista New Yorkissa, naisen asuntoa esitellyt lehti arvioi.

Taustalta löytyy ainakin runsaasti taloudellista tukea, sillä vuonna 1992 syntynyt Tiffany on suomalaismiljardööri Chaim ”Poju” Zabludowiczin tytär.

Tiffanyn Times Square Space on voittoa tuottamaton taiteilijaresidenssi ja näyttelytila, jonka hän perusti Zabludowiczien perheyhtiön kiinteistöyritys Tamaresilta saatuun tilaan. Nainen kuuluu myös Guggenheimin säätiön nuorten taidekeräilijöiden neuvoston puheenjohtajistoon.

Asunto täynnä taidetta

Tiffany on perheen jalanjäljillä. Pojun ja Anita-vaimon kokoelma käsittää noin 4 000 teosta ja näyttelytila entisessä metodistikappelissa Belsize Parkin kaupunginosassa Lontoossa. Tiffany tilava kolmen huoneen kämppä New Yorkin keskustassa on täynnä taidetta. Taiteilijat ja tutut yöpyvät siellä usein. Osa teoksista on ruokateemaisia, kuten puhallettava hot dog ja hartsista tehty maissintähkä. Keittiön pöydällä oleva leipä on kuitenkin aíto, New York Times kuvailee.

Tiffany suosii nuoria taiteilijoita heidän tuomansa energian takia.

– Nuoria taiteilijoita voi tavata ennen kuin kaikesta tulee niin newyorkilaista ja vakavaa.

Tiffanyn keräilemät teokset päätyvät osaksi perheen kokoelmaa, mutta hänellä on sanansa sanottavana ennen sitä.

– Se oli menossa sekavaksi. Hankin jonkin teoksen, ja sitten äitini halusi sen myös näyttelyynsä. Nykyään jos ostan teoksen, minulla on määräysvalta ja voin sanoa, etten halua sitä johonkin näyttelyyn. Teokset kuitenkin tulevat osaksi koko kokoelmaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.