Suomalaislupauksen hieno avauslasku vesittyi toisella kierroksella – pistejahti tyssäsi kaatumiseen

Riikka Honkasen kisa alppihiihdon naisten maailmancupin suurpujottelussa Slovenian Mariborissa päättyi ennen toisen kierroksen maaliviivaa, joten uran ensimmäiset cup-pisteet jäivät saamatta.

Honkanen kaatui laskunsa kohtuullisen varhaisessa vaiheessa liitäen vauhdilla sivuun. Lento oli raisu, mutta Honkanen nousi kuitenkin ylös ja laski pettyneenä alas.

Avauskierroksella 20-vuotias Honkanen oli 22:s. Hän pääsi toiselle kierrokselle ensimmäisen kerran cup-urallaan, 11. kisassaan.

Kilpailun voittoon laskivat tasa-ajalla Slovakian Petra Vlhova ja USA:n Mikaela Shiffrin. Kolmanneksi laskenut Ragnhild Mowinckel jäi kaksikosta 0,93 sekuntia.