Suomalaislupaukselle uran ensimmäiset maailmancupin pisteet – slovakkitähti päihitti Mikaela Shiffrinin

Suomalainen alppihiihtolupaus Riikka Honkanen laski sijalle 30 Tshekin Spindleruv Mlynin suurpujottelussa perjantaina.

Honkanen oli avauskierroksen jälkeen upeasti sijalla 20, mutta suomalainen valahti toisella kierroksella kymmenen pykälää alaspäin.

Sijoitus on Honkasen maailmancup-uran paras. 20-vuotias suomalaislupaus on selvittänyt tiensä maailmancup-kilpailun toiselle kierrokselle kerran aikaisemminkin, mutta tuolloin haaveet avauspisteistä romuttuivat keskeytykseen.

Kilpailun voittoon laski Slovakian Petra Vlhova. Toiseksi sijoittunut Saksan Viktoria Rebensburg jäi voittoajasta 0,11 sekuntia. USA:n Mikaela Shiffrin jäi kilpailun kolmanneksi (+0,60)