Mainos

Suomalaiskomentaja: Todistamme Gaddafin hallinnon auringonlaskua

Libyassa Muammar Gaddafin hallinto vetelee viimeisiään, sanoo komentaja Juha-Antero Puistola maanpuolustuskorkeakoulusta. Hän sanoo hallinnon lopun olevan alku seuraavalle sekasortoiselle aikakaudelle, jolloin Libyaan pyritään palauttamaan rauha.

– Tilanne on nyt pintapuolisesti sekasortoinen, mutta lopputulos epäilemättä on se, että Gaddafin hallinnon rippeen otteet Tripolista poistuvat, sanoo Puistola.

– Jokainen libyalainen tietää että Muammar Gaddafin aika on päättynyt.

Kapinalliset ovat saavuttaneet Tripolin ja uutistoimistojen mukaan kaupunki on lähes kokonaan kapinallisten hallussa.

– Tripolissa on pahimmillaan meneillään kaupunkisota, jossa koordinoitu yhtenäinen johto on hankalaa, sillä se on hankalaa jopa järjestäytyneellä koulutetulla väellä. Yleinen päämäärä kapinallisilla on, että Gaddafi pitää syrjäyttää, mutta kuinka se tehdään on vaikeampi toteuttaa, sanoo Puistola.

Puistolan mukaan Gaddafin hallinnon päättymisen jälkeen aseellinen vastarinta pitäisi saada mahdollisimman pian loppumaan.

– Pahimmillaan tilanne voi ajautua siihen että ajaudutaan sisällissotaan eri heimojen välillä. Väliaikaishallinnon pitäisi saada kaikki kapinalliset ryhmittymät toimimaan yhdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.