Suomalaisjuoksija sai osumaa kilpailijoista – uran kakkosaika Slovakiassa

Eveliina Määttänen juoksi Slovakiassa uransa toiseksi parhaan ajan 3:31
Katso Eveliina Määttäsen 800 metrin kilpailu Slovakian Banská Bystricassa tästä.

Eveliina Määttänen juoksi 800 metrillä uransa toiseksi parhaan ajan, mutta kilpailusta Slovakian Banská Bystricassa jäi myös hampaankoloon.

Määttänen sijoittui Continental Tour -sarjan hopeatason kilpailussa 800 metrillä viidenneksi ajalla 2.00,57. Kisan voittoon juoksi Slovakian Anita Horvat ajalla 1.59,91.  

– Vähän pettynyt fiilis. Odotin vauhtijuoksua ja otin taktiikakseni pysytellä sisäradalla ilman extrametrejä. Jänis veti kyllä hyvin, mutta kärkiryhmämme ei aivan siihen vauhtiin lähtenyt, joten juoksusta tuli ruuhkainen varsinkin loppusuoralla, Määttänen kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Määttäsen edessä ja rinnalla loppusuoralla taivalsi varsin tasavahvoja juoksijoita, eikä suomalaisella näyttänyt olevan kunnolla tilaa täyteen vauhtiin. 

– Voimia tuntui vielä olevan, mutta tilaa kunnon rytminvaihtoon ei ollut. Kyynärpäätkin kolisivat yhteen useaan otteeseen ja aiheuttivat horjumista. Mutta hyvä kokemus tämä oli. Sitten kun kaikki osuu kohdelleen, voi aikakin parantua, Määttänen tuumi.

Katso Määttäsen kilpailu ylälaidan videolta.

Määttänen on juossut tätä nopeammin vain kesäkuussa Turussa ennätysajallaan 1.59,96. Hänen lisäkseen kaksi minuuttia on alittanut suomalaisnaisista vain Sara Lappalainen (o.s. Kuivisto), jonka Suomen ennätys on 1.59,41.

Huippuajalla säväyttänyt suomalaistähti paiskii töitä harjoitusten lomassa: ”Se on sopinut oikein hyvin” 1:15
Eveliina Määttänen kertoo, kuinka hän on onnistunut yhdistämään työnteon ja huippu-urheilun.

Toinen Banská Bystricassa kisannut suomalainen, Tommi Holttinen, oli seiväshyppykilpailun kahdeksas tuloksella 542.
 

Lue myös:

    Uusimmat