Topi Raitanen juoksi ennätyksensä heti kauden avauksessa – "Erittäin hyvä"

Estejuoksija Topi Raitanen avasi ratakautensa juoksemalla ulkoratojen ennätyksensä 3  000 metrin sileän kisassa Norjan Bergenissä keskiviikkona. Raitanen juoksi matkan aikaan 7.56,10 ja sijoittui neljänneksi. Voiton vei norjalainen Henrik Ingebrigtsen ajalla 7.52,74.

–  Alussa vauhdilla ei hurjasteltu, mutta loppu tuli reippaasti, vaikka itse vähän kanttasin viimeisellä kierroksella. Ei ollut ihan vielä valmiuksia, mutta kaikkiaan pirteä juoksu. Tavoite oli mennä alle 8 minuutin ja se meni useammalla sekunnilla. Erittäin hyvä kauden avaus, Raitanen sanoi tiedotteessa.

Raitasen aiempi ulkoratojen ennätys 8.05,98 oli viime vuodelta. Hän tosin alitti sen jo talvella halliennätyksellään 7.55,71.

Raitasen kilpailukausi jatkuu Belgian Oordegemessä, jossa hän juoksee kauden ensimmäisen 3  000 metrin estekilpailunsa.