Suomalaisilla WRC-kuskeilla tuskainen tilanne, tallin rahat vähissä – "Tietenkin siinä tasoitusta antaa"

7:39
Esapekka Lappi kertoi MTV Urheilulle, miten on pitänyt ajotuntumansa yllä koronatauon aikana.

M-Sport Fordin suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat tukalassa tilanteessa. Työnantajan kassa ammottaa tyhjyyttään ja sen vuoksi testejä WRC-autolla ei ole ollut.

Myös koronavirus piinaa Isoa-Britanniaa, jossa M-Sport pitää päämajaansa. Matkustusrajoitukset ja huono taloudellinen tilanne tekevät sen, että Lappi ja Suninen lähtevät auttamatta entistä enemmän altavastaajina loppukauden viiteen MM-ralliin.

Hyundai testasi jo kesäkuussa Suomessa ja on sen jälkeen aloitellut myös kisatoimintaa pienemmissä ralleissa. Myös Tommi Mäkisen johtama Toyota on testannut jo kahdesti.

– Tietenkin siinä tasoitusta antaa, mutta asialle ei mitään voi. Toki haluaisin ajaa niin paljon kuin mahdollista tai paljon enemmän mitä nyt. Se ei kuitenkaan ole ollut mahdollista, joten en jaksa siitä masentua. Yritetään nyt joku testipäivä saada alle ennen Viroa, Lappi sanoo MTV Urheilulle.

M-Sport toimii sekä rallin että rata-ajon puolella. Korona takia kaikki kilpailutoiminta oli monta kuukautta tauolla.

– Meillä on varmaan taloudellisesti aika tiukat ajat juuri nyt. Näin on ollut ehkä aina, mutta nyt se on korostunut. Ralliohjelman läpivieminen perustuu täysin bisnekseen ja ne ovat olleet tauolla maaliskuusta asti, Lappi toteaa.

– Sekä ralli- että ratapuoli, missä M-Sport on mukana, ovat olleet jäissä. Mikään kun ei liiku, niin ei ole kassavirtaakaan. Siinä on varmaan se suurin syy, miksi emme ole testanneet. En ole kyllä rehellisesti sanottuna paljoa edes kysellyt, miksi ei ajeta. Oletan näin ja uskon, että rahat ovat tiukassa.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua 4. - 6. syyskuuta ajettavalla Viron osakilpailulla. Lappi ja Suninen ajavat päivän testit Englannissa, joten hankalaa on.

– Väitän, että lauantaina ei tarvitse vielä pohja-aikoja odotella. Voi olla vähän hakemista alkuun, mutta totta kai yritetään mahdollisimman nopeasti päästä vauhtiin, Lappi miettii.

Koronapandemian takia M-Sport lomautti useaksi kuukaudeksi lähes kaikki työntekijänsä. MTV Urheilun tietojen mukaan tiimi joutui myös turvautumaan irtisanomisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja