Suomalaishyökkääjältä harvinainen suoritus NHL:ssä – mukana myös annos näyttävyyttä

Suomalaishyökkääjä Henrik Borgström teki toista kertaa urallaan kaksi maalia jääkiekon NHL-ottelussa. Ensimmäinen niistä oli kerrassaan upea suoritus. Hänen edustamansa Chicago Blackhawks kuitenkin taipui suomalaisvahtien taistossa Minnesota Wildille jatkoajalla lukemin 3–4.

Borgström viimeisteli koko taiston avausmaalin vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun hän ohjasi taidokkaasti Erik Gustafssonin varsin korkean laukauksen Kaapo Kähkösen selän taakse.

Borgström kihautti myöhemmin Chicagon 3–2-johtoon, kun ottelua oli tahkottu reilut 52 minuuttia. Hän survoi kiekkoa Kähkösen patjoissa ja sai runtattua pelivälineen maaliviivan yli.

Kevin Fiala iski kuitenkin Minnesotan tasoihin reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, ja Marcus Foligno teki Wildille voittomaalin jatkoajalla.

Kähkönen pysäytti Minnesotan tolppien välissä 33 laukausta. Chicagon maalia vartioinut Kevin Lankinen oli puolestaan kiekon tiellä peräti 40 kertaa.

Borgström on nyt koonnut kauden 27 NHL-ottelussaan tehopisteet 4+3=7. Hän oli aiemmin tehnyt kaksi maalia NHL-otteluun vain kerran, pelissä toisella NHL-kaudellaan 2018–19 Florida Panthersin paidassa Carolina Hurricanesia vastaan.