Kaksi ja puoli vuotta taukoa: NHL-suomalaishyökkääjä osui – erikoisella tavalla

Henrik Borgström iski maalin jääkiekon NHL:ssä reilun kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen. Hänen edustamansa Chicago Blackhawksin sysimusta alkukausi sai jatkoa, kun seura nöyrtyi Detroit Red Wingsille lukemin 3–6.

Borgström viimeisteli Chicagon 3–5-kavennusosuman kolmannen erän alkuminuuteilla. Suomalaishyökkääjän ensimmäinen Blackhawks-maali syntyi jokseenkin erikoisesti: Detroitin ruotsalaispuolustaja Gustav Lindström yritti lyödä kiekkoa oman rysän ohi, mutta Borgström sai sutaistua mailansa limpun väliin ja ohjattua sen kevyellä kosketuksella häkkiin.

Detroitin 19-vuotias ruotsalaislupaus Lucas Raymond oli vahvalla pelipäällä ja viimeisteli ensimmäisen NHL-hattutemppunsa. Tulokas takoi taululle tehot 3+1 kuudennessa taalaliigan ottelussaan.

Kevin Lankinen seurasi ottelun Blackhawksin luukkuvahtina. Kuudesti ohitettu Marc-Andre Fleury torjui 31 kertaa.

Detroitin maalilla Alex Nedeljkovic oli kiekon tiellä 32 kertaa.

Chicagolla on nyt kauden kuudesta pelistä yhtä monta tappiota. Detroit on voittanut kuudesta ottelustaan puolet.

Borgström oli tehnyt edellisen maalinsa Florida Panthersissa 5.3.2019. Viime kauden hän vietti Suomessa SM-liigan HIFK:ssa.

Borgströmillä on nyt vyöllään koko uraltaan 63 NHL-ottelua, joissa hän on naputtanut tehopisteet 9+11=20.