Rasmus Ristolaiselle harvinaista herkkua ex-seuraa vastaan – jälki toiseen päähän oli rumaa

Myöhään lauantai-iltana jääkiekon NHL:ssä pelattu Buffalo Sabresin ja Philadelphia Flyersin kohtaaminen päättyi Buffalon 6–3-voittoon. Ottelu oli Philadelphian puolustaja Rasmus Ristolaiselle ensimmäinen entistä seuraansa vastaan.

Ristolainen pelasi Buffalossa kahdeksan edellistä kautta, kunnes siirtyi tälle kaudelle Philadelphiaan.

Ristolainen teki Philadelphian 1–1-tasoituksen ja se oli puolustajan kauden toinen osuma.

Buffalo onnistui karkaamaan jo avauserässä 4–2-johtoon, eikä luopunut johtoasemasta enää ottelussa. Buffalon voittomaalin teki Peyton Krebs, ja syötön siihen antoi suomalaispuolustaja Henri Jokiharju.

Tappio oli Philadelphialle jo 11. peräkkäinen.

Rask torjui voiton

Boston Bruins voitti Winnipeg Jetsin 3–2. Ottelun sankariksi nousi David Pastrnak, joka teki Bostonin voittomaalin ylivoimalla päätöserässä.

Bostonin maalivahtina pelasi 22 torjuntaa ottanut Tuukka Rask. Ottelu oli suomalaiselle lonkkaleikkauksen jälkeen kauden kolmas. Rask on nyt torjunut kaksi voittoa.

Bostonin muista suomalaisista Urho Vaakanainen urakoi hurjat minuutit, sillä puolustaja luuti Bostonin takalinjoilla yli 23 minuuttia, joista yli kolme minuuttia alivoimalla.

Bostonin Erik Haula pelasi 13 minuuttia.

Winnipegin suomalainen Kristian Vesalainen uurasti kaukalossa yli kahdeksan ja puoli minuuttia.

Lehkoselle kauden viides täysosuma

Denverissä Colorado Avalanche kaatoi viime kauden finalistijoukkue Montreal Canadiensin 3–2 jatkoajalla Gabriel Landeskogin tehtyä ratkaisumaalin. Coloradon suomalainen tehohyökkääjä Mikko Rantanen jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.

Sen sijaan Montrealin Artturi Lehkonen täräytti joukkueensa avausmaalin ottelun toisessa erässä. Maali oli Lehkoselle kauden viides.

Montrealin muista suomalaisista Sami Niku oli katsomossa ja Joel Armia edelleen koronaprotokollassa.

Carolina Hurricanes oli matkustanut New Jersey Devilsin vieraaksi ilman Teuvo Teräväistä, joka jätti lauantaina alaraajavamman vuoksi pelin kesken. New Jersey voitti ottelun 7–4. Carolinan tähtipelaaja Sebastian Aho jäi ottelussa pisteittä, mutta Jesperi Kotkaniemi syötti yhden maalin. Myös New Jerseyn Janne Kuokkanen alusti yhden joukkueensa maaleista.