Suomalaishiihtäjä latasi MM-tavoitteen vuosia sitten leikekirjaan, jonka päivitysvastuu on vaihtunut – "Sanoin heti iskälle"

3:16
Krista Pärmäkoski on Suomen naisten joukkueen syömähammas Oberstdorfin MM-hiihtomatkalla lauantaina. Näin hän ennakoi kisaa MTV Urheilulle perjantaina.

Vilma Nissisen nuorena aloittama leikekirja hiihtosankareistaan saa tänään uutta täytettä, kun Nissinen tekee itse ensiesiintymisensä arvokisoissa. 

Nissinen, 23, on yksi neljästä suomalaisnaisesta, jotka ottavat osaa Oberstdorfin MM-kilpailujen 7,5 +7,5 kilometrin yhdistelmähiihtoon. 

– Pikkuhiljaa alkaa jännitys tiivistyä. Ei nyt pelonsekaiset fiilikset ole, mutta aika kova kisa on tulossa, Nissinen jutteli MTV Urheilulle kisan aattona.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nissisen arvokisaodotus on kestänyt nuoresta iästä huolimatta jo pitkään. Hän nimittäin asetti tavoitteensa hyvissä ajoin. 

Ekat aikuisten arvokisat tulossa! Vilma 11-veelle sellasia terveisiä, että kiitos unelmoinnista ja isoista tavotteista! Mä täällä lunastelen niitä nyt 12 vuotta myöhemmin. 

Näin Nissinen kirjoitti Twitteriin, kun Suomen MM-joukkueen valinnat julkaistiin. 

Maailmancupin henkilökohtaisilla matkoilla parhaimmillaan 16:nneksi yltänyt Nissinen avasi viserryksensä taustoja. 

– Silloin kun aloin hiihtää kilpaa 10-11-vuotiaana, sanoin heti iskälle, että haluan maajoukkueeseen ja hiihtämään MM-kisoihin. Olimme katsoneet aina kaikki kisat ja fanittaneet kotona.

– Minulla on myös kotona vuodelta 2008 leikekirja, jossa on maajoukkueen kuvia ja vedetty tavoite alle. Se on ollut minulle iso juttu uran alusta asti, että pääsisi arvokisoihin.

Nissisen äiti on jatkanut leikekirjan kasaamista ahkerasti. 

– Siellä pitäisi olla kaikki tallessa. Kyllä minä veikkaan, että sinne saattaa mennä joku juttu myös tältä reissulta. 

– Sitä on hauska lukea joskus sitten tulevaisuudessa, ja vanhoihin leikkeisiinkin on nytkin hauska palata, Nissinen jatkaa. 

Kun arvokisadebytantti puhui nuoruusaikojen fanituksesta, niin kysymys esikuvista on paikallaan.  

Virpi Kuitusta, Aino-Kaisa Saarista, Pirjo Murasta (o.s. Manninen) tuli seurattua. Myös Petter Northug ja Dario Cologna olivat myös kovia nimiä junioriaikoinani, sveitsiläiseen Colognaan nykyäänkin kisapaikoilla törmäävä Nissinen summasi. 

Naisten MM-yhdistelmähiihto käynnistyy lauantaina Suomen aikaa kello 12.45. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja