Ristomatti Hakolan hurja näkemys nosti hymyn MM-debytantin kasvoille – "Toivottavasti Rise on oikeassa"

3:41
Iivo Niskanen on Suomen joukkueen syömähammas MM-yhdistelmäkisassa lauantaina – "Kaikki voitava on tehty."

Vuodenvaihteessa järjestetyllä Tour de Skillä tähänastisen uransa parasta vauhtia painellut Markus Vuorela saa lauantaina vyölleen myös arvokisadebyytin Oberstdorfin MM-lumilla. 

Tour de Skillä Vuorela, 24, murtautui vihdoin maailmancupin pisteille, ja napsi pinnoja vielä useampaan otteeseen. Kirsikkana kakun päällä oli sprintin 7. sija Val di Fiemmessa

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vuorelan vahvuudet ovat kuitenkin pidemmillä hiihtomatkoilla. Lauantaina hän saa urakoida 30 kilometrin verran yhdistelmäkisassa. 

– Yllättävän vähän tässä vaiheessa vielä jännittää. Ihan rennoin mielin pääsen kilpailuun, myös rajavartijan töitä tekevä Vuorela totesi kisan aattona MTV Urheilulle. 

– En keksi, mitä olisin voinut paremmin tehdä. Isoimmat virheet tällä kaudella tehtiin ehkä Tour de Skin jälkeen. Silloin ei maltettu ihan tarpeeksi levätä.

Vuorelan kohdalla on puhuttu paljon hänen huimasta palautumiskyvystään. Jämin jänteen mies osoitti tämän Tour de Skillä. 

– Silloin tulee anaerobisia suorituksia peräkkäin pienellä levolla. Tuntui, että kroppa pelasi hyvin, vaikka sielläkin tuli viimeisenä päivänä pikku notkahdus.

Vuorelan palautumisominaisuudet ovat poikineet myös kovia näkemyksiä. 

– Jos hiihdettäisiin 30 päivänä putkeen 15 kilometrin väliaikalähtö, joskus 22. osakilpailun paikkeilla Vuorela karkaisi vääjäämättömästi meiltä muilta, seura- ja maajoukkuetoveri Ristomatti Hakola linjasi Ilta-Sanomissa tammikuussa. 

Vuorela hymyilee kasvomaskin takana kuullessaan sanavalmiin Hakolan arvion.

– Olen aina ollut sen tyyppinen urheilija, että olen tehnyt mieluummin puoli tuntia pidemmän treenin kuin puoli tuntia lyhyemmän. Ehkä se sitä kautta tulee.

– Toivottavasti "Rise" on oikeassa. Ihan hyvältä nuo kommentit tuntuvat.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Lauantaina Vuorela lähtee siitä, että 30 parhaan joukkoon olisi päästävä, mutta sijoitus lähempänä 20. sijaa täyttäisi tavoitteen. 

Oberstdorfissa Vuorela seuraa hiihtokutsumustaan. Hänen elämäänsä mahtuu toinenkin mielekäs työ.  

– Teen kesällä hieman enemmän rajavalvontahommia ja sitten pystyn olemaan hiihtoreissussa. Siinä mielessä tämä on unelmahommaa, Vuorela summaa. 

Miesten 15 + 15 kilometrin MM-yhdistelmäkisa starttaa lauantaina Suomen aikaa kello 14.30. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja