Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suomalaisherkkua on myyty 60 vuodessa yli 300 miljoonaa purkkia – ja menee edelleen kaupaksi!

Julkaistu 28.02.2014 10:14

Perinteinen purkkihernekeitto on ollut suomalaisten suosikki jo kymmenien vuosien ajan.

Suomalaiseen laskiaisperinteeseen kuuluu tunnetusti hernekeitto. Tilastojen mukaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myydään noin 40 prosenttia koko vuoden hernekeiton myyntimäärästä. Laskiaisen ja hernekeiton yhdistelmä liittyy katolilaisiin perinteisiin ja paastonajan aloittamiseen. Laskiaistiistaina nautittiin tuhtia kuitu- ja proteiinipitoista hernekeittoa ennen 40 päivän paaston alkamista.

Ruokaherneet sisältävät paljon kuitua, proteiinia ja A-vitamiinia. Kasvissyöjät saavat herneistä elimistölle välttämättömiä aminohappoja.

Hernekeitto on suomalaisille kansallisruoka

Hernekeitto on suomalaisille vahvasti kansallisruokaa. Laskiainen on myös suomalaisten hernekeittovalmistajien suurinta sesonkiaikaa. Suomalaiset ostavat hernekeittoa vuoden aikana keskimäärin 3,4 kertaa. Kuten 50-luvulla myös uudella vuosituhannella suomalaiset maustavat hernekeittonsa yleisimmin sinapilla ja sipulilla.

Jalostajan valmistamien hernekeittojen markkinaosuus on noin 89 prosenttia kaikista Suomessa myydyistä hernekeitoista. Valmistaja on tuottanut sitä tehtaallaan 300 miljoonaa purkkia 60 vuoden ajan. Kiloissa se tekee yli 150 miljoonaa kiloa hernekeittoa.

Herkulliset hernekeittoreseptit:

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Hernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena – tiedätkö syyn?Suosikkiyrtin myynti kasvaa nyt satoja prosentteja – miksi rosmariini on niin kallista?Miksi hernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena?Söitkö sinäkin legendaarista valmisruokaa? Suomen suosituimmalla purkkisapuskalla edelleen huikea miljoonamyynti "Euron halpisruoka" on todellinen klassikko: Ravitsevaa ja herkullista – maistuuko sinullekin?Suomalaiset ahmivat juuri nyt: Euron ruoka, jolla on huikea miljoonamyynti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita