Suomalaisherkkua on myyty 60 vuodessa yli 300 miljoonaa purkkia – ja menee edelleen kaupaksi!

Perinteinen purkkihernekeitto on ollut suomalaisten suosikki jo kymmenien vuosien ajan.

Suomalaiseen laskiaisperinteeseen kuuluu tunnetusti hernekeitto. Tilastojen mukaan vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana myydään noin 40 prosenttia koko vuoden hernekeiton myyntimäärästä. Laskiaisen ja hernekeiton yhdistelmä liittyy katolilaisiin perinteisiin ja paastonajan aloittamiseen. Laskiaistiistaina nautittiin tuhtia kuitu- ja proteiinipitoista hernekeittoa ennen 40 päivän paaston alkamista.

Ruokaherneet sisältävät paljon kuitua, proteiinia ja A-vitamiinia. Kasvissyöjät saavat herneistä elimistölle välttämättömiä aminohappoja.

Hernekeitto on suomalaisille kansallisruoka

Hernekeitto on suomalaisille vahvasti kansallisruokaa. Laskiainen on myös suomalaisten hernekeittovalmistajien suurinta sesonkiaikaa. Suomalaiset ostavat hernekeittoa vuoden aikana keskimäärin 3,4 kertaa. Kuten 50-luvulla myös uudella vuosituhannella suomalaiset maustavat hernekeittonsa yleisimmin sinapilla ja sipulilla.

Jalostajan valmistamien hernekeittojen markkinaosuus on noin 89 prosenttia kaikista Suomessa myydyistä hernekeitoista. Valmistaja on tuottanut sitä tehtaallaan 300 miljoonaa purkkia 60 vuoden ajan. Kiloissa se tekee yli 150 miljoonaa kiloa hernekeittoa.

Herkulliset hernekeittoreseptit:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat