Mainos

Suomalaiset sometähdet kertovat kohtaamastaan rasismista: "Tullaan sanomaan suoraan, että painu v*ttuun"

0:40
Seksikäs Suklaa kertoo, mistä hänen videoidensa huumori kumpuaa.

Sometähdet Seksikäs Suklaa ja Dosdela ovat huomanneet, että asenteet maahanmuuttajia kohtaan vaihtelevat voimakkaasti myös sukupolvien välillä.

Ina <3 Suomi -ohjelmassa toimittaja Ina Mikkola etsii uusia näkökulmia maahanmuuttokeskusteluun. Ääneen pääsevät useat nuoret maahanmuuttajat, jotka kertovat ajatuksiaan ja kokemuksiaan esimerkiksi suomalaisuudesta ja rasismista.

Mediapersoonat ja artistit Seksikäs Suklaa ja Dosdela tunnetaan humoristisista somevideoistaan, jotka käsittelevät esimerkiksi maahanmuuttoa. Seksikäs Suklaa, oikealta nimeltään Luyeye Konssi muutti lapsena perheensä kanssa Angolasta Suomeen, ja Hanad Hassan eli Dosdela on somalitaustainen. He kertovat huumorinsa perustuvan tosielämän tapahtumiin, jonka vuoksi se on monille samastuttavaa.  

– Jotkut suomalaiset eivät tajua maahanmuuttajavitsejä, mutta ei heidän ole tarkoituskaan tajuta. Jotkut vitsit on tehty molemmille, Konssi kertoo.

Miehet puhuvat ohjelmassa avoimesti kohtaamastaan rasismista. Hassan kertoo kohtaavansa Helsingissä nykyään vähemmän rasismia, mutta pienemmillä paikkakunnilla tilanne on toinen.

– Jos menee jonnekin maaseudulle, tulee katseita ja tullaan myös sanomaan suoraan, että painu v*ttuun täältä v*tun nee**ri.

Konssi on huomannut, että asenteet maahanmuuttajia kohtaan vaihtelevat voimakkaasti myös sukupolvien välillä.

– 90-luvulla syntynyt uusi sukupolvi ottaa hyvin vastaan ja ymmärtää. Ne tietävät, että on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia.

Ina <3 Suomi Subilla maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja