Suomalaiset satsaavat nyt seksileluihin: "Yli 50-vuotiailla on aikaa ja rahaa"

Suomalaiset haluavat yhä enemmän laatua lakanoiden väliin. Erotiikka-alalla jyllää kalliimpien ja laadukkaampien lelujen trendi, ja alan ammattilaisen mukaan erityisesti yli 50-vuotiaat aikuiset ovat valmiita satsaamaan seksivälineisiin.

Erotiikkaliike Sin Cityn liikkeenvetäjä Anne Keräsen mukaan ladattavien ja laadukkaimpien erotiikkatuotteiden suosio kasvaa.

– Ihan selkeästi ihmiset ovat heränneet siihen, että mietitään, että halutaanko välineitä uusia kolmen kuukauden välein.

Keränen sanoo suurimman osan markkinoilla olevista välineistä olevan kiinalaista roskaa, joissa kukaan ei vastaa esimerkiksi materiaaleista.

– Kalleimmat vibraattorit taas ovat viidenkin vuoden päästä samanlaatuisia ja tuntuisia, koska ne kestävät. Ne ovat niin laadukkaita, että valmistaja antaa takuun.

Keränen sanoo, että erityisesti yli 50-vuotiaat suosivat kalliimpia ja laadukkaampia tuotteita.

– Useat haluavat jotain, mitä heillä ei ole koskaan ollut. He ovat hyvin kiinnostuneita asiakkaita, he kysyvät kysymyksiä, heillä on aikaa ja heillä on rahaa, Keränen kuvailee. Muita eroja eri-ikäisten asiakkaiden mieltymyksissä ei hänen mukaansa ole.

Myös Kaalimato.comin toimitusjohtaja Kimmo Nicklenin mukaan asiakkaat panostavat seksivälineissä laatuun yhä enemmän.

– Kalliimpia tuotteita menee nykyään enemmän. Ihmiset ehkä kokeilevat jotain halvempaa tuotetta muutamalla kympillä, ihan ensimmäiseksi tuotteeksi ei osteta 100 euron tuotetta. Mutta sitten kun halvempi on ollut jonkin aikaa käytössä, ollaankin valmiita satsaamaan. Myös lahjaksi ostettaessa panostetaan laatuun.

Nicken näkee välinevalikoiman yleisesti ottaen parantuneen ja laadukkaampien tuotteiden rantautuneen Suomenkin markkinoille.

Nämä seksilelut ovat suomalaisten suosiossa!

Mitä iäkkäämmistä asiakkaista on kyse, Nicklen sanoo erilaisilla erektioapuvälineillä olevan menekkiä.

– Pariskunnat ostavat miehelle päälle puettavaa tuenmallista dildoa, johon saa peniksen sisään, jos ei seiso aivan niin hyvin. Näin pystytään silti rakastelemaan normaalisti.

– Näitä ostavat pääasiassa yli 50-vuotiaat miehet, mutta myös nuoremmat. Ja kyllä 70- ja 80-vuotiaat miehetkin tilaavat näitä meiltä puhelimitse, Nicklen kertoo.

Muutoin hän sanoo kuluttajien suosivan tuotteita laidasta laitaan. Halutuimpia ovat erilaiset sauvat ja hieromalaitteet.

– Myös eroottisten asujen osuus on melko iso. Suosittuja ovat tietenkin myös hierontaöljyt ja liukuvoiteet, joita ostetaan välineiden oston yhteydessä.

– Nyt 50 Shades of Grey -kirjan julkaisun myötä on myös myyty hieman enemmän SM-henkistä tuotetta, esimerkiksi ruoskaa ja käsirautaa, muttei ehkä niin paljon kuin olisin odottanut, Nicklen kertoo.

Sin Cityn Anne Keräsen mukaan yli 50-vuotiaat asiakkaat haluavat ostaa samoja tuotteita kuin nuoremmatkin.

– Ihan sama tuote, joka näyttää ja tuntuu hyvältä 18-vuotiaalle, on samaa myös yli 50-kymppiselle.

Liukuvoiteitakin ostavat kaiken ikäiset.

– Nykyään liukuvoiteita ei käytetä pelkästään sen takia, että omaa kuivat limakalvot, vaan jos ja kun käyttää välineitä, on huomioitava, että niissä ei ole luontaista kosteutta, joten niiden kanssa on suositeltavaa käyttää vesipohjaista liukuvoidetta, Keränen kertoo.

Sin Cityn suosituimpia tuotteita ovat erilaiset stimulaattorit ja kiihottimet. Tuotteet voivat olla Keräsen mukaan lähes minkä mallisia tahansa.

– Ne voivat olla sormikiihottimia, väristimiä, vibraattoreita, vaihtoehtoja on lukuisia erilaisia. Yleensä eläinhahmoiset tuotteet ovat myyvimpiä. Näitä ovat esimerkiksi puput ja delfiinit, Keränen kuvailee.

Vibrattomia ja efektittömiä dildoja hän kertoo menevän vain vähän. Myöskään juomutetut ja ihon väriset, realistiset tuotteet eivät juuri asiakkaita innosta.

– Tuotteen pitää olla kauniisti muotoiltu ja ihanan värinen: oranssi, lime, pinkki tai turkoosi. Osa tuotteista on nykyään myös ladattavia kuten kännykät. Halvemmissa tuotteissa käytetään vielä paristoja.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja