Suomalaiset rap-tähdet yhdistivät voimansa – räppäävät nyt karanteenistaan massiivisella yhteisvideolla

Yli 35 suomalaisräppäristä koostuvan kokoonpanon yhteiskappale julkaistiin YouTubessa keskiviikkona.

Suomalaiset rap-tähdet julkaisivat keskiviikkona videon, jolla he yhdistivät voimansa ja räppäävät koronakaranteeneistaan käsin.

Kaikki sai alkunsa, kun räppäri Eetee eli Eetu Vanhatupa pisti Facebookissa pystyyn kyselyn. Vanhatupa tiedusteli, josko hän löytäisi innostuneita räppäreitä osallistumaan possebiisiin eli kappaleeseen, jossa on mukana useita rap-artisteja.

Jo seuraavana päivänä hänen viestikansionsa pullisteli innokkailta artisteilta saapuneista viesteistä.

– Kaikki olivat ihan liekeissä tästä. Parin viikon karanteeni oli näköjään tehnyt tehtävänänsä myös ja jengi tylsistyy kotiin, Vanhatupa naurahtaa.

Videopalvelu YouTubesta löytyykin nyt lähes 15 minuuttia pitkä kappale, jossa karanteenioloistaan räppäävät muun muassa Paleface, Sana, Mercedes Bentso, MC Kosola ja monia muita suomalaisen rap-musiikin tähtiä.

Mukana videolla nähdään myös Talent-Suomi -ohjelmasta tuttu tanssiryhmä MDD.

Vanhatupa on ollut videon tekninen toteuttaja, tuottaja ja järjestäjä. Hän sai idean tempaukselleen ystävältään, joka vinkkasi hänelle samankaltaisesta kappaleesta, jonka ruotsalaisräppäri MC Habit oli tehnyt hiljattain.

Täysin koronapandemian luomasta ilmiöstä ei ole kyse, sillä artisteille yhteisen musiikin tekeminen ilman toisten näkemistä on ollut arkipäivää jo pitkään.

– Tämä on hyvin normaali tapa tuottaa nykypäivänä musiikkia. On helppoa lähettää verkon yli versioita. Pyysin heitä kirjoittamaan kahdeksan tahtia riimejä heidän osioistaan. Sana oli vapaa!

Videon idea on videopuhelu, jossa kaverit juttelevat keskenään. Sanoma on selkeä.

– Me ollaan kaikki täällä olemassa ja meitä yhdistää yksi asia ja se on hip hop, Vanhatupa kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat