Suomalaiset popsivat aiempaa enemmän lampaanlihaa

Viime vuonna lampaanlihan kulutus kasvoi liki 30 prosentilla. Kokonaislihankulutuksesta sen osuus on kuitenkin vajaa prosentti.

Lampaanlihan suosio on kasvanut Suomessa. Pääsiäisherkkua popsittiin viime vuonna Suomessa 2,5 miljoonaa kiloa, mikä on noin 470 grammaa suomalaista kohden.

Suomen Ruokatietoyhdistyksen Finfoodin mukaan viime vuonna lampaanlihan kulutus kasvoi lähes 30 prosenttia.

Muihin lihoihin verrattuna lampaanlihan kulutus on kuitenkin pientä. Sen osuus on vajaa prosentti kokonaislihankulutuksesta.

Suurin osa Suomessa syödystä lampaasta on peräisin ulkomailta. Finfoodin mukaan lähes 80 prosenttia lampaanlihan kulutuksesta katettiin ulkomaisella lihalla, joka tuotiin pääosin Uudesta-Seelannista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat