Mainos

Suomalaiset pakenivat kylmää etelään – "Halvoista äkkilähdöistä ei ole voinut kukaan haaveilla"

Koska helteet odotuttavat itseään, kynnelle kykenevät suomalaiset ovat paenneet epävakaista kesää Euroopan hirmuhelteisiin. Aurinkomatkoilta, Tjäreborgilta ja TUI:ta kerrotaan, että tämän kesän ykköskohteet löytyvät muun muassa Kreikasta, Espanjasta, Kroatiasta ja Italiasta.

Nopealla aikataululla etelän lämpöön mielivillä ei ole ollut paljoa valinnanvaraa. Matkanjärjestäjät kertovat, että viime tingassa varaavat joutuvat joustamaan esimerkiksi hotelleissa tai matkakohteen valinnassa, jotta pääsevät ylipäätään lämpimään.

Suuri osa valmismatkoista on myyty loppuun jo kuukausia ennen kesälomien alkamista.

– Semmoista käsitettä ei oikeastaan tänä kesänä ole ollut kuin äkkilähtö. Joku onnellinen on voinut saada peruutuspaikan, mikä on palautunut myyntiin esimerkiksi sairastapauksen takia. Halvoista äkkilähdöistä ei ole tänä vuonna voinut kukaan haaveilla, myyntijohtaja Saana Ruonala Tjäreborgilta kertoo.

Aurinkomatkojen toimitusjohtajan Timo Kousan mukaan matkat on myyty hyvissä ajoin täydellä hinnalla. Toimitusjohtaja toteaa, että matkoja on lisätty niin paljon kuin se on ollut mahdollista.

– Äkkilähtöjä tietysti on mutta hinnat ovat huomattavasti korkeampia kuin aikaisempina vuosina.

Matkanjärjestäjien mukaan uutena trendinä on myös nähty, että kesälomakauden etelänlomia varataan entistä varhaisemmassa vaiheessa.

– Heti viime kesän jälkeen buukattiin paljon matkoja. Sitten ennen joulua ja joulun jälkeen. Ihmiset haluavat varmistaa ajoissa, että pääsevät lomalle lämpimään. Itse asiassa tämä näkyy ensi kesän matkojen myynnissä. Sinnekin ollaan myyty huhti–toukokuulle paljon enemmän matkoja tähän vuoteen mennessä, TUI Finlandin PR- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen toteaa.

Pajusen mukaan matkojen kovan kysynnän vuoksi ihmiset ovat olleet myös valmiita joustamaan normaalia enemmän, jotta kesämatka on järjestynyt edes jonnekin.

– Aina pääsee jonnekin, jos on valmis lähtemään mihin tahansa kohteeseen ja hotelliin. Tietenkin ihmisillä on vaatimuksia, ja kesä–heinäkuussa on ollut vaikeaa löytää asiakkaille sopivia matkoja kohteisiin, mihin he toivovat. Nyt elokuusta alkaen tilaa on enemmän.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.