Mainos

Suomalaiset Lontoosta: "Onhan tämä hurjaa, kova shokki"

1:08

Keskiviikkoisten tietojen mukaan Lontoon iskun uhrien joukossa ei ollut suomalaisia. Kaupungissa oli tapahtumahetkellä ulkoministeriön arvion mukaan satoja suomalaisia. Yksi heistä on toimittaja Jessikka Aro. Hän oli iskun aikana matkalla läheiseen Kings Collegen yliopistoon.

– Silloin en huomannut mitään poikkeavaa. Kun sitten istuin alas aulassa, aloin kuulla tosi paljon hälytysajoneuvojen ääniä.

Aron mukaan Lontoossa oli keskiviikkona vielä iltakahdeksan maissa käynnissä massiivinen poliisioperaatio ja keskustan yllä pörräsi poliisihelikopteri. Yliopiston sisällä tunnelma kuitenkin oli rauhallinen iskusta huolimatta.

"On tämä kova shokki"

Myös Lontoossa 20 vuotta asunut sairaanhoitaja Kati Paalosalo-Harris kertoo, että hän on turvassa. Isku kuitenkin hätkähdytti.

– On tämä hurjaa. Vaikka hyvin on tiedossa, että uhka on aina päällä, niin onhan tämä taas kova shokki.

Paalosalon entisiä kollegoita on töissä St. Thomasin sairaalassa, joka sijaitsee aivan Westminsterin sillan läheisyydessä. Sairaalan henkilökuntaa ja vierailijoita kehotettiin päivällä pysymään sairaalan sisätiloissa terrori-iskun takia.

Paalosalo-Harris aikoo iskusta huolimatta mennä huomenna töihin tavalliseen tapaan.

– Normaalin elämän täytyy jatkua.

Lontoon keskiviikkoisissa veriteoissa kuoli ainakin neljä ihmistä ja 20 haavoittui.

Suomen suurlähetystö Lontoossa sai keskiviikkoiltana poliisilta viestin, jonka mukaan uhrien joukossa ei olisi suomalaisia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.