Mainos

Manchesterissa asuva suomalainen Aino kuuli kovan pamauksen: "Tuntuu aavemaiselta"

Suomalainen Aino Raittinen oli juuri käymässä nukkumaan, kun ulkoa kuului kova pamaus. Raittinen asuu aivan Manchester Arenan läheisyydessä.  

– Ihmettelin, mistä niin kova ääni tuli. Kymmenen minuutin sisään helikopterit ja ambulanssit alkoivat pörrätä talomme ympärillä. Noin vartin kuluttua paikallinen lehti kirjoitti, että areenalla oli sattunut jonkinlainen räjähdys, Raittinen kuvailee illan tapahtumia.

Raittinen kertoo, että hänen kotikatunsa oli tukossa koko yön ja ulkoa kuului paljon melua. Aamuyöllä hän lähti kihlattunsa kanssa kävelylle katsomaan, tarvitsisiko joku yösijaa tai muuta apua. Sosiaalisessa mediassa moni oli ilmoittanut olevansa yöpaikkaa vailla, mutta Raittisen mukaan poliisi oli ehtinyt evakuoida kaikki jo aamuneljään mennessä. Aamuseitsemän jälkeen paikallista aikaa tilanne oli jo rauhoittunut.

– Heräsimme auringonpaisteeseen ja hiljaiseen keskustaan. Ulkona ei näy niin paljon ihmisiä kävelemässä töihin kuin yleensä. Tuntuu aavemaiselta.

Raittinen uskoo, että suurin osa ihmisistä kuitenkin menee tänään normaalisti töihin.

– Itse en ajatellut ainakaan vielä mennä. Kyllä tässä tämä päivä otetaan rauhassa, soitellaan kotiin, istuskellaan ja mietitään.

Melkein kymmenen vuotta Manchesterissa eläneelle Raittiselle isku oli suuri järkytys.

– Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut turvaton fiilis tässä kaupungissa, joten kyllä tämä pysäytti. En oikein tiedä, miten tästä nyt jatketaan. Täytyy yrittää palata mahdollisimman nopeasti arkeen. Ei kai tässä oikein muutakaan voi.

Poliisi sai tiedon Manchester Arenalla kuullusta räjähdyksestä paikallista aikaa noin puoli yhdeltätoista maanantai-iltana Ariana Granden konsertin loputtua. Terrori-iskussa on vahvistettu kuolleen ainakin 22 ihmistä ja arviolta 59 ihmistä on loukkaantunut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.