Mainos

Suomalaisnainen Brysselissä: "Vieressäni matkustanut mies alkoi itkeä, kun ohitimme iskuaseman"

Osa Brysselin metroasemista on edelleen suljettuina viikko sitten tehdyn pommi-iskun takia. Myös useita avoinna olevien metroasemien sisäänkäyntejä on turvallisuussyistä kiinni.

Brysselissä asuva Karoliina Rasi matkusti tänään ensimmäistä kertaa metrolla viime viikon terroritekojen jälkeen. Hänen metronsa ohitti iskun kohteeksi joutuneen Maalbeekin aseman.

– Siellä on paljon vähemmän ihmisiä ja tunnelma hassu. Kaikki katselivat toisiaan ja minäkin katselin ihmisiä, en tiedä oliko siinä sellaista pientä pelkoa. Vieressäni ollut mies alkoi itkeä, kun ohitimme kiinni olevan Maalbeekin aseman, Rasi sanoo.

Karoliina Rasin mukaan sotilaita ja poliiseja on jo kaduilla aiempaa vähemmän. Metron asemakäytävillä liikkumista on kuitenkin yhä rajoitettu.

– Minun metroasemalleni on ainakin neljä sisäänkäyntiä, ja vain yksi niistä on auki. Nyt ei näkynyt poliiseja tai sotilaita, mutta olen nähnyt uutisissa, että jossain vaiheessa metroasemien sisäänkäynneillä oli poliiseja ja sotilaita. Tietenkään ei voi olla resursseja siihen, että heitä olisi jokaisella asemalla.

Rasin mukaan terrori-iskujen uhreja on muistettu kaupungissa monin tavoin.

– Keskustassa on ollut useita muistotilaisuuksia ja valtava kukkameri uhrien muistoksi. Maalbeekin aseman katutasolla samoin.

Kaupunkilaiset myös keskustelevat tapahtuneesta spontaanisti tuntemattomienkin kanssa. 

– Ihmiset ottavat paljon aiempaa enemmän kontaktiia toisiinsa ja keskustelevat. Terroritekojen päivänä ihmiset kyselivät toisiltaan tietoja tapahtuneesta. Varmasti se on lähentänyt tämän suurkaupungin asukkaita. Ihmiset yrittävät selvästi olla reippaita ja pitää pelkoa poissa. Perusturvallisuus on järkkynyt ja joku viattomuuden loppu tässä kaupungissa ja maassa on tapahtunut.

– Ihmiset pohtivat nyt, mitä tapahtuu Molenbeekin lähiön radikaaleille. Sieltä lähdettiin tekemään Pariisin iskua ja nyt sitten tänne. Tästä asiasta keskustellaan paljon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.